Critici ale marsului de la Paris: Au participat lideri din tari unde jurnalistii si bloggerii sunt sistematic persecutati

P.c. | 12.01.2015

Pe aceeași temă

Marsul care a avut loc duminica la Paris, pentru comemorarea victimele atacului teorist de la redactia publicatiei de satira Charlie Hebdo si a celorlalte victime ale atacurilor ce au zguduit saptamana trecuta Franta a generat si critici aprinse. Organizatia Reporteri Fara Frontiere a deplans prezenta la marsul de la Paris a liderilor tarilor unde jurnalistii sunt persecutati sistematic, scrie Deutsche Welle, conform ziare.com

 

Este vorba despre "prezenta liderilor din tari unde jurnalistii si bloggerii sunt sistematic persecutati", precum Egipt, Rusia, Turcia si Emitarele Arabe Unite. In unele parti ale Parisului au aparut chiar si afise ale organizatiei, in stilul afiselor de solidarizare "Je suis Charlie". In acestea, sta scris: "Este dificil sa fii comemorat de pradatorii presei".
 

"Ar fi inacceptabil daca reprezentantii tarilor care reduc la tacere jurnalisti ar profita de actualul val de emotie pentru a incerca sa-si imbunatateasca imaginea pe plan international si sa isi continue politicile represive cand se intorc acasa", a explicat pozitia organizatiei secretarul general al acesteia, Christophe Deloire. "Nu trebuie sa lasam ca pradatorii presei sa scuipe pe mormintele victimelor de la Charlie Hebdo", a mai aratat acesta.

 

CITESTE SI: LIVE VIDEO Marsul de solidaritate din Paris: Peste UN MILION de oameni participa. Francois Hollande: Parisul este astazi capitala lumii
 

Aproximativ 3,7 milioane de oameni au participat, duminica, la un mars al solidaritatii in Franta. Numai in Paris au iesit pe strazi 1,5 milioane de oameni, potrivit organizatorilor evenimentului.
 

Manifestatia din Paris, organizata in memoria celor 17 victime ale atentatelor teroriste comise saptamana trecuta in Franta, a adunat aproximativ 50 de lideri straini, printre care si presedintele roman Klaus Iohannis. Au mai fost prezenti presedintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, cel spaniol, Mariano Rajoy, al Italiei, Matteo Renzi, cel al Turciei, Ahmet Davutoglu, presedintele ucrainean Petro Porosenko, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si cancelarul german, Angela Merkel.


Premierul israelian Benjamin Netanyahu si liderul palestinian Mahmoud Abbas au participat si ei la mitingul de solidaritate de la Paris.

Peste 5.500 de politisti au fost mobilizati pentru a asigura securitatea, inclusiv lunetisti postati pe acoperisurile cladirilor aflate pe traseu. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22