CRITICI ale versiunii PONTA-DRAGNEA de modernizare a PSD: Duc ţara în epoca lui STALIN. Vor sa treaca la o formulă COMUNISTA

P.c. | 13.12.2014

Pe aceeași temă

Proiectul lui Liviu Dragnea de modernizare a PSD, a carei prima masura ar fi separarea funcţiei de preşedinte al organizaţiei cu cea de preşedinte al Consiliului Judeţean, a starnit noi reactii in PSD. Paul Stănescu, vicepreşedinte al partidului, i-a acuzat pe cei de la varful PSD ca duc partidul spre epoca lui Stalin in loc să meargă spre democraţie. Stănescu a cerut ca principiul propus de Dragnea să se aplice şi la centru, pentru ca nici preşedintele PSD să nu mai fie prim-ministru, relateaza Gandul.

 

Vicepreşedintele PSD, Paul Stănescu, a declarat ca prin aceste masuri se doreşte trecere la o ”formă de comunism”, el întrebându-se retoric dacă liderii PSD vor să se întoarcă la ”epoca Stalin”. Reacţia lui Stănescu, preşedinte al CJ Olt, a venit după ce preşedintele executiv al partidului, Liviu Dragnea, a propus ca şefii de Consilii Judeţene să nu mai aibă dreptul să fie şi preşedinţi de organizaţii. Paul Stănescu a adăugat că, dacă se doreşte separarea funcţiilor politice de cele administrative, acest lucru ar trebui pornit de la funcţia de premier.

 

In replica la propunerea lui Dragnea şi Ponta privind separarea funcţiilor administrative de cele politice, Marian Oprişan şi Paul Stănescu au cerut ca nici preşedintele PSD să nu mai poată fi premier, prin aplicarea acestui principiu de sus până jos. Partidul ar trebui separat de chestiunea adminstrativă, dar asta ar trebui şi la primul-ministru, peste tot. Noi îi susţinem la conducerea partidului, atât pe Victor Ponta, cât şi pe Liviu Dragnea. De aici încolo putem discuta orice. Acest principiu să se aplice peste tot şi la Bucureşti. Când se aplică un principiu, trebuie să fie valabil de sus până jos. Chiar e o idee bună asta a lui Liviu Dragnea, nu e o idee rea”, a afirmat Stănescu.

 

CITITI SI: Liviu DRAGNEA: Presedintii de CONSILIU JUDETEAN au prea multa PUTERE politica si administrativa. E nevoie de o SEPARATIE

 

Paul Stănescu a avut o contrapropunere la anunţul lui Liviu Dragnea: desfiinţarea Consiliilor Judeţene şi a primăriilor.Cu ce a propus Liviu Dragnea sunt de acord şi eu propun mai mult, o să fie o propunere a mea şi în UNCJR, şi în cadrul partidului să desfiinţăm Consiliile Judeţene, să desfiinţăm funcţia de preşedinte al CJ, să trecem la o formă comunistă până la urmă, că asta se vrea în care prefectul sau guvernatorul să conducă în teritoriu”, a fost poziţia radicală a lui Paul Stănescu.
 

El a spus că, în ”lumea vestică”, comunităţile locale îşi decid singure soarta. ”Cred că s-a ajuns prea departe, cred că în loc să trecem la o formă de democraţie, cum privim cu bucurie spre vest, noi vrem să ajungem în altă parte. Din punctul meu de vedere, nu este bine să facem aşa ceva, dar dacă se vrea, eu, unul voi fi de acord şi voi propune desfiinţarea CJ-urilor şi a funcţiei de preşedinte de la CJ”, a spus vicepreşedintele PSD.
 

Explicaţia lui Dragnea: Prea multă putere acumulată într-o funcţie

 

Vreau să explic de ce am ieşit cu această propunere şi de ce o susţin: ceea ce se vede la televizor în ultimele zile şi nu numai în ultimele zile, reprezintă efectul. O abordare serioasă are ca ţintă cauzele. Şi noi discutăm de două lucruri: există percepţia că este acumulată prea multă putere într-o funcţie, respectiv funcţia de preşedinte de CJ - şi politică şi administrativă. Şi în opinia mea, pe care o susţin şi care are din ce în ce mai mulţi susţinători, trebuie separate aceste două funcţii”, a reacţionat Liviu Dragnea, după ce din teritoriu au început să apară nemulţumiri.

 

Vicepremierul a adăugat că la nivelul Consiliilor Judeţene, execuţia să aparţină unui administrator public şi nu şefului de CJ. ”Practic, propun ca preşedinţii de CJ să aibă ca principală atribuţie aceea de a coordona şedinţele de CJ, de a le conduce şi de a aproba în Consilii politicile de dezvoltare ale judeţului, iar ele să fie puse în practică, în execuţie, de către administratorul public, care să ocupe această funcţie prin concurs. Nici nu e nevoie să modificăm legislaţia, pentru că există în legislaţie calitatea de administrator public”, a spus Dragnea.

 

Preşedintele executiv a pledat pentru menţinerea funcţiei de premier de preşedintele PSD, afirmând că acest cumul de funcţii nu înseamnă tot acumulare de prea multă putere. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22