Criza imigrantilor determina Ungaria, Bulgaria si Austria sa apeleze la optiunea militara

T.d. | 26.08.2015

Pe aceeași temă

Criza imigrantilor determina mai multe tari europene sa recurga la optiunea militara pentru a face fata situatiei care se deterioreaza pe zi ce trece. Astfel, Austria, Ungaria si Bulgaria au apelat la armata pentru a sustine eforturile autoritatilor in fata fluxului de imigranti.

La Budapesta, guvernul condus de Viktor Orban analizeaza modalitatile prin care armata poate fi folosita pentru a securiza granita de sud cu Serbia, punct prin care trece un numar mare de imigranti.

Anuntul a fost facut miercuri de purtatorul de cuvant al Executivului maghiar, Zoltan Kovacs. El a aratat ca orice decizie privind activarea armatei trebuie sa primeasca votul parlamentului, legislativul urmand sa dezbata aceasta problema saptamana viitoare.

Guvernul si cabinetul de securitate nationala ale Ungariei au discutat despre modalitatea in care armata poate fi folosita pentru a ajuta la protejarea granitei Ungariei si a granitei Uniunii Europene”, a aratat Kovacs, potrivit Agerpres.

O alta tara confruntata cu valul de imigranti, Austria urmeaza sa mobilizeze 500 de militari pentru a sustine eforturile autoritatilor care par depasite de situatie, in conditiile in care un numar mare de imigranti vine din Ungaria si Italia, potrivit unui anunt al ministerului Apararii.

Militarii urmeaza sa ajute la transportul unor oameni si echipamente, dar si la ridicarea de adaposturi si furnizarea de hrana.

Si la Sofia se pare ca autoritatile iau in considerare optiunea militara, dupa ce ministerul Apararii a trimis deja blindate la patru puncte de frontiera cu Macedonia, pentru a sprijini eforturile politiei de frontiera, confruntata cu un flux mare de imigranti.

"In aceasta etapa vom consolida preventiv paza frontierei asigurata de politia de frontiera", a declarat Nikolai Karavainov, un responsabil pentru operatiuni in Ministerul bulgar al Apararii.

25 de soldati si vehicule blindate au fost trimise la punctele de frontiera dintre Bulgaria si Macedonia, dar "numarul lor ar putea creste in cazul in care situatia se inrautateste", a spus el

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22