Criză la Spitalul Județean Arad: 14 medici au demisionat și alți 83 de angajați și-au luat concediu

Laurentiu Gheorghe | 01.04.2020

Spitalul Județean de Urgență Arad este în criză de personal după ce 14 medici și-au dat demisia sau au cerut pensionarea, iar alte 83 de cadre medicale au intrat în concediu.

Pe aceeași temă

Managerul Spitalului Județean Carmen Lucuța a spus, miercuri, la Digi 24, că spitalul a rămas fără niciun medic infecționist, deoarece cei șase medici din secție „nu se pot prezenta din motive de sănătate”, iar situația este critică și la secția ATI.

În ultimele zile, nouă medici au cerut să iasă la pensie, iar alți cinci și-au dat demisiile „din motive personale și pentru că își pun familiile în pericol”. De asemenea, alți 83 de angajați ai spitalului, între care 35 de medici, au intrat în concediu în ultimele zile, a explicat managerul spitalului.

Ea a susținut că "până în acest moment personalul medical a fost protejat", dar că spitalul mai are echipamente de protecție doar pentru ziua de miercuri: "Astăzi avem echipamente de protecție, mai departe nu știu. Așteptăm să vină, ni s-a spus că primim".

Întrebat ce se va întâmpla cu pacienții în aceste condiții, managerul Spitalului Județean Arad a spsus că la acest moment sunt internați 347 de pacienți, la o capacitate de 1.330 de paturi.

"Sunt doar câteva secții cu deficit mare de medici, respectiv ATI și Boli infecțioase. La Boli infecțioase, din 6 medici nu avem în acest moment niciunul. Din motive de sănătate nu se pot prezenta la spital și îi suplinesc medici de la Pneumologie. La ATI, unde s-a suplimentat cu 13 numărul de paturi, pentru cazurile de COVID, sunt doar 10 medici, din care 2 sunt în concediu. La acestă secție am încadrat 6 medici cu contract pe perioadă determinată, dar tot mai avem nevoie. Este o panică generală", a adăugat managerul Spitalului Județean Arad.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22