Criza penitenciarelor: două unități militare din Buzău vor fi transformate în penitenciar

Dora Vulcan | 01.11.2017

"Este vorba de propunerea de preluare a două unități militare de pe raza comunei Unguriu, județul Buzău, unități militare aflate, evident, în administrarea Ministerului Apărării Naționale", a anunțat miercuri ministrul Tudorel Toader, în ședința de Guvern.

Pe aceeași temă

 

 

 Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a explicat, în debutul ședinței de Guvern, despre preluarea celor două unități militare.

 

„În vederea îndeplinirii cerințelor Hotărârii pilot a Curții Europene a Drepturilor Omului este propunerea de preluare a două unități militare de pe raza comunei Unguriu, județul Buzău, unități militare aflate în patrimoniul, în administrarea Ministerul Apărării Naționale. Este o suprafață de teren foarte generoasă, are clădiri care sunt solide, bune de folosit pentru Administrația Penitenciarelor și acolo avem în vedere construcția unui nou penitenciar, un penitenciar modern, la standarde europene”, a declarat Toader, transmite Agerpres.

 

Potrivit acestuia, penitenciarul din Buzău va fi al doilea penitenciar nou construit după cel din comuna Berceni, județul Prahova. Pentru acesta din urmă, „s-a dat drumul la studiul de fezabilitate”, a precizat ministrul Justiției.

 

Ideea transformării unităților militare dezafectate în închisori nu este tocmai nouă, ea fiind contestată de-a lungul timpul chiar de reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor. În ianuarie 2017, Marius Vulpe, directorul ANP, arăta că transformarea unităților militare în penitenciare nu este o soluție deoarece clădirile sunt degradate și este nevoie de trei-patru ani pentru a le aduce la standarde minime de cazare, transmite Digi 24.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22