Criza umanitara. Germania - Ciocniri intre politie si extremisti de dreapta, in fata unui centru de refugiati. Macedonia - Circa 2.000 de imigranti blocati sa intre in tara

Fara Autor | 22.08.2015

Pe aceeași temă

Ciocniri violente au avut loc vineri seara, la Heidenau, Germania, între forțele de ordine și câteva sute de persoane care au participat la o demonstrație de protest a formațiunii de extremă dreaptă NPD, scrie Agerpres

 

La sfârșitul manifestației organizate în fața unui centru pentru refugiați deschis la Heidenau, lângă Dresda, câțiva protestatari au blocat drumul, ceea ce a determinat o intervenție a poliției care a făcut uz de gaze lacrimogene, în timp ce militanții au aruncat cu pietre și petarde.

 

Mai multe persoane, atât din rândul militanților cât și al polițiștilor, au fost rănite.

 

Sâmbătă dimineața situația era calmă la Heidenau, ceea ce a permis instalarea în centrul de refugiați a 250 de persoane.

 

Autoritățile germane s-au confruntat în ultimele săptămâni cu o creștere a violențelor împotriva centrelor pentru imigranți, în contextul în care Germania se așteaptă să primească anul acesta un număr record de cereri de azil, care ar urma să atingă cifra de de 800.000.

În lipsa unei asumări din partea tuturor statelor membre UE a răspunderii pentru problema refugiaților veniți din orientul Mijlociu și Africa, ministrul de Interne al Germaniei a avertizat joi că este posibil ca această țară să reintroducă controlul la frontieră.

 

Macedonia

 

Aproximativ 2.000 de refugiați au fost blocați între localitatea grecească Idomeni și orașul macedonean Gevgelija, fiind nevoiți să doarmă sub cerul liber, în ploaie, scrie AFP, preluată de Agerpres.

 

Poliția macedoneană a recurs vineri la gaze lacrimogene pentru a dispersa miile de imigranți care încercau să pătrundă pe teritoriul țării dinspre Grecia, cel puțin opt persone fiind rănite. Însă, spre sfârșitul zilei de vineri autoritățile macedonene au autorizat mai multe sute de persoane 'vulnerabile' - familii cu copii, femei însărcinate - să intre pe teritoriul țării, ei fiind trimiși cu un tren la granița cu Serbia.

 

Macedonia a devenit în ultimele luni un punct-cheie de tranzit pentru imigranții și refugiații care încearcă să ajungă în statele prospere din nordul Europei.

 

În ultimele săptămâni, între 1.500 și 2.000 de imigranți au intrat zilnic în Macedonia, acest val masiv ducând la scene în care mulțimi disperate se luptă pentru a urca în trenuri supraîncărcate, cu care să-și continue călătoria.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22