Cseke Attila, liderul senatorilor UDMR, despre Codul Fiscal: Întrebări fără răspunsuri

E.b. | 10.11.2017

Cseke Attila, liderul senatorilor UDMR, a spus că există încă foarte multe întrebări fără răspuns cu privire la modificările aduse Codului Fiscal

Pe aceeași temă

  

UDMR nu se pronunţă asupra moţiunii de cenzură a PNL, până nu vede textul documentului. a spus, la RFI, Cseke Attila liderul senatorilor UDMR 

 

El critică şi modul în care Ministerul de Finanţe a comunicat în privinţa Codului Fiscal adoptat miercuri de Guvern prin OUG.

 

Cseke Attila declară că „unele dintre măsurile adoptate, discutate de-a lungul ultimelor săptămâni nu au fost explicate pe îndelete, comunicarea a fost insuficientă, nu a fost pe limbajul celor cărora li se adresează acest regim fiscal”.

 

„Eu înţeleg principalul motiv al acestei măsuri (transferul contribuţiilor de la angajator la angajat-n.r.), din punctul nostru de vedere poate fi acel fenomen pe care trebuie să recunosc că îl am din experienţă proprie, pentru că am avut cetăţeni şi la biroul parlamentar în audienţă, cu asemenea probleme şi anume acela de a asigura că aceste contribuţii se plătesc într-adevăr.

 

Au fost de-a lungul timpului angajatori, nu puţini, care n-au plătit contribuţiile de asigurări sociale pentru angajat, drept urmare, la finalul relaţiilor de muncă, angajaţii s-au trezit fără contribuţii la pensii sau fără contribuţii la sănătate şi trebuiau să umble după adevărul lor, câteodată nici n-au reuşit să-şi rezolve problemele, pentru că angajatorul din diferite motive n-a plătit această contribuţie. Din această perspectivă, trecerea contribuţiilor la angajat ar putea fi o măsură justificată. Doar că iată, comunicarea pe această măsură nouă ni s-a părut insuficientă şi probabil de aici derivă şi întrebările celor care au fost ieri în Piaţă sau celor care pe diverse canale au criticat această măsură”, spune senatorul UDMR la RFI.

 

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22