CSM a dat undă verde revocării din DNA a procurorilor de la Oradea, Ciprian Man și Cristi Ardelean

Redactia | 30.01.2019

Secţia pentru procurori a CSM a avizat favorabil cererea adjunctului șefului DNA, procurorul Călin Nistor, de revocare din DNA a procurorilor de la Oradea, Ciprian Man și Cristian Ardelean.

Pe aceeași temă

Despre cei doi au fost publicate mai multe înregistrări cu discuții care le-au fost atribuite, în care vorbeau de întocmirea unor dosare penale pe numele unor judecători din zonă ca ”să intre frica în ei”.

În urmă cu câteva săptămâni, conducerea DNA a dispus un control la DNA Oradea.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a anunțat pe 21 ianuarie, la Digi24, că vor urma revocări din DNA.

”În perioada următoare o să vedeți, după ce, probabil ați remarcat, unii procurori au fost revocați din DNA pentru anumite conduite care par a nu fi în regulă, iar în perioada următoare e posibil ca și alte persoane să părăsească DNA, dar nu doar DNA”, a declarat Lazăr.

Procurorul Cristi Ardelean instrumenta dosarul privindu-l pe Petre Pitiş, directorul Tel Drum și pe cel care-l privește pe Mircea Ardelean, fostul şef executiv la Finanţele publice Bihor şi lider local PSD.

Acesta a fost condamnat definitiv la 4 ani cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Procurorul Cristi Ardelean a instrumentat şi dosarul lui Mircea Govor, fost lider PSD şi ex-vicepreşedinte CJ Satu Mare. În dosar este vizat şi Mirel Vlas, om de afaceri apropiat de PSD, patronul firmei Tehnic Asist Botoşani.

Procurorul Ciprian Man a fost chiar şef al DNA Oradea. El a instrumentat dosarul fostului şef al Poliţiei române, Liviu Popa şi al lui Ovidiu Galea, fost judecător. Man a instrumentat şi cazul lui Mircea Puşcaş, un judecător de la Curtea de apel Oradea, condamnat definitiv la 4 ani de detenţie cu executare pentru trafic de influenţă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22