CSM, de acord cu reinvestirea propusa de Pruna pentru functiile de adjuncti ai sefului DNA

Dora Vulcan | 16.05.2016

Sectia pentru procurori a CSM a avizat favorabil, luni, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justitiei, Raluca Pruna, de reinvestire a lui Calin Nistor si a lui Marius Iacob in functiile de procurori-sefi adjuncti al Directiei Nationale Anticoruptie.

Pe aceeași temă

 

 


"Ambele propuneri de reinvestire au fost avizate de CSM in unanimitate, ceea ce cred ca asigura (...) DNA-ului toate premisele pentru a continua activitatea foarte buna pe care o are", a aratat Pruna, citata de Agerpres.

Ea a precizat ca in urma cu o saptamana, la un summit anticoruptie de la Londra, activitatea DNA a fost data ca exemplu de buna practica in lupta impotriva coruptiei, "o poveste de succes chiar", de absolut toti interlocutorii cu care a discutat.

Potrivit proiectului de management, Calin Nistor isi propune pentru noul mandat imbunatatirea activitatii de cooperare judiciara internationala, cresterea calitatii activitatii de urmarire penala, dezvoltarea compartimentului de investigatii financiare, accesarea de fonduri europene pentru pregatirea ofiterilor de politie judiciara si elaborarea unui ghid de practica judiciara pentru uzul procurorilor DNA.

Potrivit proiectului de management pus in dezbatere publica de CSM, Marius Iacob are printre obiective impulsionarea masurilor de prioritizare a instrumentarii cauzelor penale tinand cont de vechimea dosarelor, derularea cu operativitate a achizitiilor publice de aparatura si tehnica necesare derularii activitatii de urmarire penala, diseminarea bunelor practici in interiorul DNA, continuarea investigatiilor in cauze de coruptie la nivel inalt si marirea schemei de personal a serviciului tehnic. 

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a transmis CSM, pe 26 aprilie, propunerile de reinvestire a lui Marius Iacob si Calin Nistor in functiile de procurori-sefi adjuncti ai DNA, pentru o perioada de trei ani. 

"In desemnarea celor doua propuneri ministrul Justitiei a avut in vedere rezultatele obtinute in perioada primului mandat, experienta profesionala si manageriala a celor doi, cat si indeplinirea criteriilor de integritate", se preciza intr-un comunicat al Ministerului Justitiei. 

Sectia pentru procurori a CSM a hotarat ca, dupa punerea in dezbatere publica a proiectelor de management si efectuarea verificarilor asupra candidaturilor, intervievarea candidatilor propusi sa se desfasoare pe 16 mai, iar pe 17 mai sa fie transmis avizul catre Ministerul Justitiei. 

Conform dispozitiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/ 2004, procurorul-sef adjunct al DNA este numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de zece ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22