CSM le respinge pe Hosu și Hăineală dar îi prelungesc delegarea lui Bogdan Licu ca procuror general

Laurentiu Gheorghe | 20.12.2019

Sectia pentru procurori din CSM a prelungit, joi seara, mandatul lui Bogdan Licu de interimar al procurorului general al Romaniei, pe o perioada de doua luni, incepand cu data de 27 decembrie 2019.

Pe aceeași temă

Prelungirea mandatului lui Bogdan Licu nu figura pe ordinea de zi a CSM, dar aceasta a fost suplimentata la propunerea vicepresedintelui Consiliului, procurorul Nicolae Solomon, la solicitarea ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, potrivit unor surse judiciare.

Sectia pentru procurori a mai hotarat delegarea in functia de prim-adjunct al procurorului general a Laurei Oprean, incepand cu data de 30 decembrie 2019, pana la ocuparea functiei in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.

In sedinta de joi, Sectia pentru procurori din CSM a luat o decizie surpriza si a respins propunerile de prelungire a delegarilor pe functii de conducere ale sefelor DIICOT, Giorgiana Hosu si Oana Schmidt-Haineala.

Hosu este, in prezent, adjunct DIICOT, dar a preluat ca interimar atributiile sefului Directiei dupa ce Felix Banila a demisionat din functie.

Sef nou la parchetele militare

Nu in ultimul rand, CSM a pus un sef interimar la sefia parchetelor militare din Parchetul General. Asta dupa ce saptamana trecuta CSM a respins delegarea pe o perioada de inca 6 luni a sefilor Sectiei Parchetelor Militare, Gheorghe Cosneanu si Ion Alexandru. Mandatul acestora in functiile de conducere expira pe 4 ianuarie 2020.

Asa ca magistratul militar Marius Museanu a fost propus pentru a fi delegat in functia de procuror sef al Sectiei Parchetelor Militare, incepand cu data de 4 ianuarie 2020, pana la ocuparea functie, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.

Marius Museanu este procuror militar sef al Biroului de documente clasificate la Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel Bucuresti.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22