CSM: Procurorul Marius Bulancea, consilier al lui Kovesi la Parchetul European

Redactia | 22.01.2020

Secția de procurori a CSM a aprobat marți detașarea procurorului Marius Bulancea, fost consilier al lui Kovesi și șef al secției a doua din DNA, la Parchetul European.

Pe aceeași temă

Bulancea va începe activitatea la EPPO la 1 februarie şi se va ocupa de uniformizarea procedurilor de lucru în cadrul Parchetului european.

Din EPPO fac parte 22 state europene, fiecare cu coduri penale diferite, astfel încât este necesară o uniformizare a procedurilor de lucru.

Procurorul Marius Bulancea a fost şeful Secţiei a 2-a din DNA de Combatere a infracţiunilor asimilate corupţiei, însă acum nu a mai candidat pentru un nou mandat. Bulancea a instrumentat dosarul Gala Bute, pe cel al mitei date de Sorin Ovidiu Vîntu fostului președinte al Camerei Deputaților pentru numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Biosferei Delta Dunării și pe cel de abuz în serviciu al fostului procuror general Tiberiu Nițu.

Bulancea a candidat pentru un post de procuror european din partea României în mandatul ministrului Ana Birchall dar nu a fost printre ultimii trei procurori selectați dintre care Consiliul UE va alege un procuror.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22