Cătălin Ivan: Parlamentarii PSD, ameninţaţi şi constrânşi să voteze moţiunea de cenzură

E.b. | 18.06.2017

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan susţine că parlamentarii social-democraţi sunt "luaţi unul câte unul" şi ameninţaţi şi constrânşi să voteze moţiunea de cenzură, în acelaşi timp fiindu-le oferite "tot felul de favoruri, cum i s-au oferit şi lui Sorin Grindeanu".

Pe aceeași temă

 

Europarlamentarul Cătălin Ivan a afirmat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Primăria Iaşi alături de primarul Mihai Chirica, că în acest moment sunt peste 15 parlamentari PSD care nu vor vota moţiunea, dar că pe lângă aceştia sunt şi mulţi indecişi.

 

"Sunt mai mulţi, nu doar 15 parlamentari, informaţia cu 15 era de ieri dimineaţă (sâmbătă dimineaţă - n.r.). Sunt şi indecişi. Un parlamentar indecis mai degrabă va vota împotriva moţiunii, dacă Lviu Dragnea n-a reuşit să-i convingă în atâţia ani de zile. Deci au înclinaţia mai degrabă să voteze împotriva moţiunii. Vor fi discuţii în continuare şi cu cei indecişi şi cu cei care sunt sută la sută convinşi să voteze
împotriva moţiunii. Dar sunt mulţi cei care nu vor vota moţiunea
”, a afirmat Cătălin Ivan, conform News.ro.

 

El spune că evită să dea numele celor care nu vor vota moţiunea, întrucât se fac presiuni asupra acestora.

 

"Există ameninţări şi presiuni. Lucruri de genul acesta au loc permanent. Toţi deputaţii şi senatorii PSD sunt luaţi unul câte unul şi ameninţaţi, constrânşi, li se oferă tot felul de favoruri, cum i s-au oferit şi lui Grindeanu, numai să plece din funcţia de premier. Le-aş face un mare rău dacă le dau numele, interesul comunităţii este să nu treacă moţiunea”, a spus Cătălin Ivan.

 

La rândul său, primarul Mihai Chirica a afirmat că există discuţii pe toate fronturile şi că mulţi aleşi PSD vor sta până în ultimul moment să vadă ce vor face la votul pe moţiune.

 

"Sunt presiuni faţă de parlamentarii PSD, inclusiv de la Iaşi. A fost sunat fiecare dintre ei, probabil au un responsabil politic la centru pentru fiecare parlamentar de Iaşi. Am vorbit cu aleşii ieşeni şi le-am cerut un singur lucru: viaţa lor se va petrece la Iaşi în continuare şi cu guvernare PSD şi fără guvern PSD. Ei trebuie să aibă puterea să se uite cu demnitate în ochii celor care i-au ales, ai prietenilor
lor, ai colegilor de muncă. Am încredere că se vor comporta cu demnitate şi morală. Au posibilitatea să se întoarcă acasă cu fruntea sus”, a declarat Mihai Chirica.

 

El consideră că în prezent, pe analizele pe care le are, moţiunea nu are nicio şansă să treacă, dar că până miercuri, "prin metode specifice", se pot întâmpla multe.

 

"Zilele care vor urma vor fi decisive pentru viitorul României pentru o lungă perioadă de timp. Putem arăta partenerilor externi că vom continua proiectul european şi că putem continua proiectul din NATO”, a adăugat Mihai Chirica.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22