Cîţu (PNL):Dragnea dezinformează, deficitul bugetar va fi între 3.5-4% din PIB pentru 2017

Dora Vulcan | 18.07.2017

Într-un raport intitulat "Starea României după 6 luni de guvernare roşie", senatorul PNL Florin Cîţu scrie că liderul PSD, Liviu Dragnea, dezinformează: toate instituţiile internaţionale estimează, fără excepţie, un deficit bugetar între 3.5% şi 4% din PIB pentru 2017.

Pe aceeași temă

 

 

 

" Dragnea citeaza printre randuri si dezinformeaza!

Exact ca in cazul vizitei la Bruxelles, Dragnea si PSD dezinformeaza. De data aceasta este vorba despre estimarile institutiilor internationale.

Dragnea si PSD prezinta o singura cifra, cresterea economica, si ignora celelalte cifre din rapoartele acestor institutii.

Vi le spun eu, pentru ca toate aceste institutii confirma estimarile mele din raportul: . https://florincitu.wordpress.com/…/raport-starea-romaniei-…/.

Cea mai importanta estimare, deficitul bugetar. Toate aceste institutii, fara exceptie, estimeaza un deficit bugetar intre 3.5% si 4% din PIB pentru 2017. Dragnea si PSD se jura ca nu o sa fie depasit deficitul bugetar de 2.99% din PIB. Cu toate aceastea uita sa prezinte aceasta comparatie intre cifrele PSD si institutiile internationale .

Dar dezastrul este anuntat, atat de aceste institutii cat si de estimarile mele, pentru 2018. PSD si Dragnea estimeaza crestere economica de peste 5% si deficit bugetar in scadere la aproximativ 2.9% din PIB. Institutiile internationale, pe care azi le citeaza Dragnea si PSD, confirma ce spun in raportul meu, deficite bugetare mai mari in 2018 peste 4% si crestere economica in jur de 3.5%.

Acum vedeti de ce PSD nu spune nimic de alte cifre si se uita doar la cresterea economica? Institutiile internationale confirma dezastrul prezentat de mine din primul moment in care am vazut ca vor sa implementeze programul de guvernare.

Mai trebuie spus un lucru. Toate aceste institutii estimeaza ca in 2017 Romania intra din nou in procedura de deficit excesiv. Abia am iesit in 2013 dupa sacrificii foarte mari.

Armele preferate ale PSD, dezinformarea si propaganda, nu pot sa mai mascheze mult timp dezastrul in care au aruncat economia Romaniei.

Demiterea sefului ANAF, pe care o cerusem deja cu ceva timp in urma, trebuie urmata de demiterea ministrului finantelor publice si stoparea implementarii programului de guvernare.

Nu doar Dragnea trebuie sa plece, dar si PSD", scrie senatorul PNL Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

 

 

 

 

Raportul integral, AICI

 

 

 

 PSD a anunţat marţi, triumfalist, că agenţiile internaţionale de evaluare financiară şi-au rectificat prognozele privind România, iar social-democraţii constată „cu satisfacţie” că acestea indică cifre foarte apropiate de valorile estimate în programul de guvernare iar purtătorul de cuvânt al partidului, Adrian Dobre, a susţinut că România se va încadra în ţinta de deficit bugetar de maxim 3%. 

 i 

 

 

foto Jurnalistii.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22