Cu tot protocolul de colaborare, ALDE nu va primi ministerul Justitiei de la PSD

Dora Vulcan | 19.12.2016

Seful PSD Liviu Dragnea a refuzat sa spuna cate ministere va primi ALDE in viitorul guvern dar cu siguranta printre aceastea nu se va afla ministerul Justitiei.

Pe aceeași temă

 

 

 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că au fost deja stabilite prevederile din protocolul de guvernare cu ALDE, documentul urmând să fie semnat în scurt timp.

 

 

"Da. Am stabilit (prevederile protocolului — n.r.), chiar acum merg să am o ultimă discuție, foarte scurtă, pentru a arunca o privire finală pe document. Urmează ca foarte repede, împreună cu colegii de la ALDE, să semnăm în Sala Duca. În protocol vom vorbi doar despre o reprezentare proporțională în structurile guvernamentale și de colaborare parlamentară. Eu nu o să merg cu calculatorul în mână și cu o grilă, o să discutăm când va fi cazul (despre componența Guvernului — n.r.) — și sper să fie foarte curând cazul—, în primul rând, despre oameni și despre o reprezentare care să ne dea siguranța că Guvernul va duce la îndeplinire ceea ce s-a prevăzut în programul de guvernare. Asta este important. Eu nu sunt un om zgârcit", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

 

 

Întrebat dacă ALDE va primi Ministerul Justiției, Dragnea a răspuns: "O să discutăm atunci, dar cred că nu".

 

 

Președintele PSD a menționat că s-a decis deja cu ALDE dacă reprezentanții celor două partide merg împreună sau separat la consultările cu șeful statului, dar acest lucru va fi anunțat împreună cu Călin Popescu-Tăriceanu.

 

 

"Respectăm programul, o să facem o propunere cu domnul Tăriceanu care sperăm să fie acceptată", a explicat Dragnea.

 

 

El a precizat că miercuri dimineață PSD va avea o ședință a Comitetului Executiv pentru a discuta despre candidatul de premier.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22