Cucoș, fost șef al Jandarmeriei la protestele din 10 august, s-a îmbolnăvit și a trecut în rezervă

Laurentiu Gheorghe | 04.03.2020

Sebastian Cucoș, fostul șef al Jandarmeriei Romane la protestele din 10 august, a fost trecut, miercuri, în rezervă. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus că decizia a fost luată la cererea lui Cucoș.

Pe aceeași temă

„Astăzi am luat o decizie foarte importanta. Având în vedere concluziile comisiei medicale de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne si cererea ofițerului in cauza, începând cu data de astăzi, colonelul Sebastian Cucoș a fost trecut in rezerva”, a declarat Marcel Vela, miercuri, într-o declarație de presa susținută la sediul MAI.

Cercetat în dosarul penal deschis după violențele de la protestul diasporei, Cucoș fusese mutat temporar, prin detașare, de la Jandarmeria București la cea din Buzău, din luna februarie.

Sebastian Cucos este urmarit penal pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la abuz in serviciu si complicitate la participatie improprie la purtare abuziva in forma continuata, dupa violentele din 10 august 2018, dosarul fiind instrumentat de DIICOT.

Colonelul Sebastian Cucos a revenit la conducerea Jandarmeriei Capitalei in august 2019, dupa ce i-a expirat imputernicirea in functia de prim adjunct al Jandarmeriei Romane.

Conducerea Jandarmeriei București este preluată momentan de prim-adjunctul Alin Mastan, care a fost audiat ca martor la DIICOT, în dosarul 10 august.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22