Cum de a reușit Liviu Dragnea să și-l îndepărteze pe Marian Neacșu, un aliat fidel

Redactia | 13.09.2018

Marian Neacșu, secretarul general al PSD și unul dintre aliații – cheie ai lui Liviu Dragnea în ultimii ani, a întors armele împotriva șefului său și acționează în acest moment alături de gruparea Paul Stănescu – Mihai Tudose, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

Pe aceeași temă

 

 

 

Printre motivele principale ale schimbării radicale de poziție se numără neîncrederea în promisiunile lui Liviu Dragnea că o va pune pe lista de candidați la europarlamentare pe protejata sa, Silvia Claudia Mihalcea, potrivit surselor citate.

 

În plus, Marian Neacșu ar fi fost deranjat de faptul că Dragnea l-ar fi bănuit că a cerut diverse favoruri pentru promovarea unor oameni din teritoriu în diverse ministere și instituții guvernamentale. În calitate de secretar general al PSD, Neacșu e responsabil de resursele umane ale partidului.

 

De altfel, unii dintre puciști ar lua în calcul să-l propună pe Neacșu ca șef interimar al PSD dacă Liviu Dragnea va fi convins să facă un pas în spate. Neacșu e văzut ca un personaj non-conflictual, cu relații bune în teritoriu, și care nu ar pretinde puterea totală în partid până la organizarea unui congres.

 

Reamintim că Neacșu nu e membru al Parlamentului, fiind lăsat în afara listelor din cauza condamnării la șase luni de închisoare cu suspendare în februarie 2016 pentru conflict de interese (și-a angajat soția ilegal la cabinetul de parlamentar).

 

Marian Neacșu s-a poziționat marți împotriva intereselor lui Liviu Dragnea în două chestiuni majore. În primul rând, el a spus că o ordonanță de urgență pentru amnistie ar fi ”inoportună”, iar despre retragerea sprijinului politic pentru Gabriela Firea a spus că ”ar fi o greșeală”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22