Cum își explică Rovana Plumb respingerea din Comisia JURI, din cauza problemelor de integritate

Laurentiu Gheorghe | 27.09.2019

Rovana Plumb explică eșecul din Comisia Juridică a PE prin faptul că „prevederile diferite” din România și Buruxelles au făcut să apară diferențele din declarațiile ei de avere.

Pe aceeași temă

Candidata PSD la funcția de comisar european, eurodeputata Rovana Plumb, a avut joi seară prima reacție după ce a fost respinsă din cauza problemelor de integritate generate de împrumuturile care lipseau din declarația de avere depusă la Parlamentul European.

„Azi am oferit colegilor europarlamentari din Comisia Juridică, așa cum mi-au solicitat, clarificări suplimentare. Prevederi diferite au făcut să existe diferențe între declarația financiară conform codului de conduită al comisarilor depusă la Bruxelles și declarația de avere depusă în România. Până la această oră nu am primit nicio comunicare oficială din partea Comisiei Juridice în urma audierii mele”, arată Plumb, într-un comunicat de presă.

Candidata propusă de premierul Dăncilă a făcut obiectul unei audieri excepționale, joi, în Comisia Juridică a Parlamentului European pentru a explica inadvertențele din declarațiile de avere depuse la București și Bruxelles, însă nu a reușit să-i convingă pe europarlamentari cum reușește să returneze împrumuturi care totalizează peste un milion de euro.

Comisia Juridică a Parlamentului European a respins la vot candidatura Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european la Transporturi. Au fost 15 voturi împotrivă, din 24.

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să retragă de urgență nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european, după votul din Comisia Juridică a Parlamentului European. Președintele mai cere ca o nouă nominalizare să fie făcută numai după ce șeful statului și Parlamentul și-au dat acordul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22