Cum s-au amuzat senatorii cand au primit cererea DNA pentru inscrisurile Comisiei de statut

M. B. | 18.06.2015

Pe aceeași temă

Senatorii au tratatat cu ironie cererea DNA de a i se transmite toate înscrisurile Comisiilor de statut din cele două camere parlamentare, relevă stenogramele de pe 10 iunie, când s-a discutat acest subiect, scrie Adevărul.

 

Cererea a fost trimisă la Parlament pe 3 iunie, cu doar două zile înainte ca Victor Ponta să fie chemat la DNA şi pus sub învinuire pentru fals în înscrisuri, spălare de bani și complicitate la evaziune fiscală.

 

„Refuzul de punere la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie a înscrisurilor arătate mai sus constituie infracţiunea de obstrucţionarea justiţiei“, atenționa DNA.

 

Cererea lui Jean Uncheșelu, procurorul anticorupție care instrumentează dosarul, a fost subiect de amuzament pentru liderii Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta, dar şi pentru alţi aleşi de seamă din conducerea PSD, arată Adevărul:

 

Călin Popescu Tăriceanu: Stimaţi colegi, la ordinea de zi a Birourilor Permanente reunite, la punctul 3, avem solicitarea Ministerului Public prin care solicită să-i fie transmise înscrisurile întocmite din anii 2014-2015 ale Comisia Permanentă a Senatului şi Camerei Deputaţilor privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor.

Ioan Chelaru: Suntem de acord, domnule preşedinte.

Călin Popescu Tăriceanu: Staţi, staţi. Noi am anulat ordinea de zi şi a rămas numai punctul 1. Deci, eu vă solicit acordul şi transmitem şi celor de la Cameră să-şi dea acordul şi să le transmitem înscrisurile.

Ioan Chelaru: Părerea mea este că să-l chemăm pe domnul Uncheşelu să le ia personal.

Ilie Sârbu: Să vină aici cu echipa dumnealui.

Cristian Dumitrescu: De acord. Gata.

Ioan Chelaru: Să vină cu toţi procurorii... Ilie Sârbu: 80 sunt.

Călin Popescu Tăriceanu: Da? 

 

CITITI SI: 

Deputatii il SCAPA pe Victor Ponta de urmarirea penala. Au fost 231 voturi pentru RESPINGEREA cererii DNA si 120 voturi impotriva. Presedintele Iohannis: Votul Parlamentului e o dovada de IRESPONSABILITATE si SFIDARE. Ponta trebuie sa DEMISIONEZE

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22