Cumpănașu spune că este Doctor Honoris Causa pentru meritele din timpul invadării Crimeei

Dora Vulcan | 14.10.2019

Candidatul la prezidențiale Alexandru Cumpănașu a publicat pe pagina sa de Facebook un document potrivit căruia ar fi primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea unei universități din Ucraina.

Pe aceeași temă

Potrivit documentului publicat pe pagina sa de Facebook, sub antetul ministerului ucrainean al Educației, titlul i-ar fi fost conferit lui Alexandru Cumpanas, fără diacritice în nume dar și fără ultima literă, de Taurida National University din Ucraina ”pentru meritele avute in timpul invaziei Peninsulei Crimeea de catre Rusia”.

Cumpănașu spune că a primit titlul pentru că a fost ”alaturi atunci de Ucraina si ucraineni dar si de cei peste 400000 de romani ce inca locuiesc in Ucraina”, titlu care este pentru el ”o imensa onoare (...) cu atat mai mult cu cat Iohannis a tacut complice la momentul invaziei ca de altfel TOTI candidatii actuali la Presedintie (...). Am luat atitudine publica in nenumarate articole, declaratii publice si am invitat in emisiunea Ambasador Romania pe ambasadorul Ucrainei la Bucuresti in repetate randuri pentru a descrie poporului roman ororile comise in razboiul din Ucraina. Spre deosebire de Iohannis, USR sau PSD nu am avut teama sa fiu categoric pentru ca nu aveam "prieteni" de afaceri si finantatori implicati in Ucraina si nu stiau cum sa nu supere Rusia. ( pentru cunoscatori...).”

În consecința deținerii acestei diplome, eliberată în octombrie 2019, Cumpănașu le cere contracandidaților săi, și în special lui Klaus Iohannis, să i se adreseze cu titlul academic: ”Dr.h.c EMBA Alexandru Cumpanasu”.

Pe aceeași diplomă se spune că acesta ar fi urmat și un ”doctorat onorific” la respectiva universitate.

Postarea integrală a lui Alexandru Cumpănașu:

”Dragi romani. Dupa ce si-au inghitit limba mercenarii care spuneau ca nu am studii superioare prin publicarea de catre mine a diplomei mele de absolvire (ziceai ca-s de la ospiciu: HARTIA, HARTIA. DATI-NE HARTIA...), astazi mai am o SURPRIZA pentru candidatii analfabeti in materie de politica externa si geopolitica si mercenarii lor: am primit cea mai inalta distinctie pe care un candidat roman putea sa o primeasca din partea unei universitati: Titlul de DOCTOR HONORIS CAUSA al Universitatii Taurida National University din Ucraina pentru meritele avute in timpul invaziei Peninsulei Crimeea de catre Rusia! Aceasta distinctie este cel mai inalt grad academic ce poate fi primit de o persoana pentru merite aduse societatii!!! Este o imensa onoare pentru mine cu atat mai mult cu cat Iohannis a tacut complice la momentul invaziei ca de altfel TOTI candidatii actuali la Presedintie. Am fost alaturi atunci de Ucraina si ucraineni dar si de cei peste 400000 de romani ce inca locuiesc in Ucraina. Am luat atitudine publica in nenumarate articole, declaratii publice si am invitat in emisiunea Ambasador Romania pe ambasadorul Ucrainei la Bucuresti in repetate randuri pentru a descrie poporului roman ororile comise in razboiul din Ucraina. Spre deosebire de Iohannis, USR sau PSD nu am avut teama sa fiu categoric pentru ca nu aveam "prieteni" de afaceri si finantatori implicati in Ucraina si nu stiau cum sa nu supere Rusia. ( pentru cunoscatori...)
P.S.: O sa-l rog pe Iohannis si restul candidatilor si istericilor pe care i-am lasat sa-mi faca reclama criticandu-ma sa respecte eticheta academica si sa mi se adreseze corespunzator studiilor:))):
Dr.h.c EMBA Alexandru Cumpanasu
P.P.S: Si mai am o surpriza...”

Alexandru Cumpănașu, candidat la alegerile prezidențiale, a devenit masterand la o universitate din Elveția fără să fi terminat o facultate, potrivit CV-ului său, prezentat de Main News.

Intervievat de Marilena Mititelu, de la Realitatea TV, Cumpănașu a spus că ”din punctul meu de vedere, da, am studii superioare si cu mult superioare celor pe care unii dintre ei se laudă că le-au facut la Spiru Haret".


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22