Cumpararea votului. Autobuzul care va duce gratuit la sectia de votare. 400 de sectii de votare cu mare risc de fraudare

B.n. | 30.11.2008

Pe aceeași temă

Procesul de votare decurge anevoios in toata tara, dar cu numar record de nereguli. Printre acestea, cazul minorei din judetul Constanta, orasul Navodari, care a fost gasita de politie avand asupra ei un numar de 47 de buletine. Tanara oferea 100 de RON daca i se dadea buletinul pentru a vota in locul posesorului.


In multe judete, pe listele de vot, figureaza persoane decedate, ca exemplu prezentandu-se mult mediatizatul caz Elodia. Disparuta Elodia figureaza pe listele dintr-un colegiu din Brasov.


Pe soselele din judetul Ilfov circula autobuze cu inscriptii pe care se poate citi invitatia "la vot cu transport gratuit", ceea e este ilegal conform legii electorale romanesti. Autobuzele au fost observate in localitatea Afumati si sunt inchiriate de la primaria Voluntari, potrivit informatiilor culese de reporterii Realitatea TV. Judetul in care turneul electoral bate recordul este Buzaul.


Incidente au avut loc si in strainatate. Ofiteri romani acreditati la NATO au primit, in cursul zilei de astazi, sms-uri prin care erau invitati sa voteze cu PSD. Adresele electronice ale acestora nu puteau fi accesate decat folosind baza de date a NATO.


La Dabuleni, judetul Dolj, in colegiului in care candideaza Mircea Geoana, procesul de votare a fost intrerupt cateva minute datorita sesizarilor unui obervator politic care reclama activitatea ilegala a unor persoane apartinand unui partid.

Observatorii Pro Democratia anunta ca exista in tara circa 400 de sectii de votare catalogate ca prezentand mare risc de fraudare. In fiecare judet sunt mai multe echipe de observatori ai Pro Democratia care se deplaseaza numai la acele sectii unde sunt facute sesizari atat de diversi observatori, cat si de alegatori.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22