Curentul: Ana Maria Pătru l-ar fi denunțat pe Dragnea la DNA, dar şi pe Udrea ori pe Ghiţă

E.b. | 12.07.2017

Ana Maria Pătru pozează în mass-media într-o victimă a procurorilor DNA Ploiești, care ar fi forțat-o prin metode neortodoxe să facă denunțuri împotriva lui Liviu Dragnea, Victor Ponta și Sebastian Ghiță, iar ea ar fi refuzat demnă., scrie Curentul.

Pe aceeași temă

 

 

Însă Ana Maria Pătru a scris denunțuri peste denunțuri, încercând să-și ușureze situația juridică după ce procurorii i-au găsit în casă documente de cumpărături în valoare totală de 857.607,42 EURO, ea și soțul având venituri totale în perioada în care fuseseră făcute cheltuielile de doar 346.000 de EURO bani din care au mai și trăit, conform Curenul.

 

Primul denunț al Anei-Maria Pătru despre care au relatat jurnaliștii ar fi chiar unul făcut împotriva lui Sebastian Ghiță

 

Conform Mediafax  „Procurorii DNA Ploieşti au demarat o anchetă la Consiliul Concurenţei, ca urmare a unui denunţ făcut de Ana Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente, au declarat  surse apropiate anchetei. Pe 16 mai, procurorii DNA au făcut percheziţii la Consiliul Concurenţei în dosar fiind începută urmărirea penală faţă de fapte de corupţie. Suspiciunea este legată tocmai de modul în care Consiliul Concurenţei face verificările în legătură cu licitaţia din 2008” la care au participat Teamnet, Siveco, IBM și Intrarom.

 

Surse apropiate anchetei au declarat pentru Curenul că denunțul Anei Maria Pătru l-a vizat chiar pe președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a cărui locuință a fost de asemenea percheziționată în căutarea de indicii privind șpaga pe care Ana Maria Pătru susține în denunțul său că ar fi împărțit-o cu acesta.

 

Un alt denunț l-a făcut Ana Maria Pătru împotriva Elenei Udrea căreia susține că i-ar fi dus o mită de la un om de afaceri, după modelul în care Udrea deja a luat 6 ani cu executare.


Al treilea denunț și cel mai important este cel făcut împotriva lui Liviu Dragnea despre care Pătru spune că, în calitatea sa de Președinte AEP, l-a ajutat să obțină rambursări de fonduri cheltuite în campania electorală pentru alegerile locale din 2016 pentru PSD, deși sumele nu ar fi fost eligibile.
După ce a fost mutată din arestul preventiv în cel la domiciliu, Ana Maria Pătru a povestit unor apropiați care au și înregistrat-o că Liviu Dragnea i-a trimis o importantă sumă de bani printr-un senator PSD, conform Curenul.

 

Probabil aceștia sunt banii din care ea  acum trăiește, plătește avocați, se laudă că plătește ziariști, merge la mare unde dă interviuri presei. Înregistrarea cu Pătru ar fi fost deja predată procurorilor, arată sursa citată.

 

În același timp și Pătru susține că are înregistrări cu emisarul lui Liviu Dragnea și că le va folosi în cazul în care va putea beneficia de „un 19” cu ele. Articolul 19 este cel care înjumătățește limitele de pedeapsă în urma unui denunț.

 

Ana-Maria Pătru este judecată pentru 3 infracțiuni de trafic de influență și 2 infracțiuni de spălare a banilor. DNA anunţa că „în perioada aprilie - iunie 2008, inculpata Pătru Ana Maria, în calitate de vicepreședinte al Autorității Electorale Permanente (A.E.P.) – funcție cu rang de secretar de stat - a pretins, iar în anul 2009 a și primit de la reprezentanții unei societăți comerciale, suma de 210.000 euro reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în mun. București. În schimb, aceasta a promis că va susține derularea în bune condiții a unui contract încheiat de acea societate cu A.E.P., precum și că va susține societatea să obțină și să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a și realizat.”

 

Surse judiciare au declarat pentru CurenulAna Maria Pătru este cercetată în mai multe dosare penale de corupție pentru o sumă ce depășește 2 milioane de Euro pe care ar fi încasat-o din luare de mită și trafic de influență.

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22