Curtea de Apel: DNA nu trebuie sa refaca dosarul primarului Craiovei, Olguta Vasilescu

Dora Vulcan | 04.11.2016

DNA nu mai este obligata sa refaca dosarul penal al primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a decis Curtea de Apel Bucuresti. Olguta Vasilescu este acuzata de luare de mita si spalare de bani iar Tribunalul dispusese anterior anularea probelor DNA impotriva ei si retrimiterea dosarului la DNA.

Pe aceeași temă

 

 

Dosarul primarului Craiovei se va intoarce la Tribunal, pentru a fi judecat in Camera preliminara. Hotatarea de vineri a Curtii de Apel Bucuresti este definitiva.  

 

  


În 20 septembrie, Tribunalul Bucureşti a stabilit că procurorii DNA ar fi încălcat, pe parcursul anchetei, dreptul la apărare al Liei Olguţa Vasilescu în dosarul de corupţie şi a constatat nulitatea relativă a actelor de urmărire penală, dispunand tretrimiterea dosarului la DNA.

 

 

 

În plus, Tribunalul Bucureşti a exclus actele de urmărire penală "efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară fără a avea delegarea procurorului de caz".

 

 


Instanţa a exclus şi proba constând în interceptarea convorbirii ambientale dintre Ion Vlăsceanu Ion şi Ionuţ Pârvulescu Ionuţ, din 19 februarie, "aceasta fiind obţinută în mod nelegal". Este vorba despre declaraţiile martorilor Constantin Selavartea, Ion Vlăsceanu Ion, Gabriela Miereanu Gabriela, precum şi de denunţul formulat de Ionuţ Cosmin Pârvulescu, pe 7 martie 2016.

 

 

 

Primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, a fost trimisă în judecată, pe 19 iulie, în dosarul în care este acuzată de luare de mită şi spălare de bani. În acelaşi dosar sunt judecaţi, de Tribunalul Bucureşti, Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii nonprofit.

 

 

 

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în anul 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de Olguţa Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să facă diverse sponsorizări.

 

 


Procurorii spun că, în cadrul “donaţiilor”, Olguţa Vasilescu ar fi primit de la un om de afaceri, “ca urmare a exercitării influenţei sale politice”, suma de 25.000 de euro pentru plata concertului susţinut de un artist strain. Aceşti bani şi alţi 25.000 de euro, a căror provenienţă nu a fost stabilită de anchetatori, ar fi fost daţi în preziua concertului din 14 mai 2012, unui organizator de evenimente, care a dat întreaga sumă staff-ului artistului, conform contractului depus la dosarul cauzei.

 

 

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22