Curtea Supremă a decis: DNA poate redeschide dosarul lui Dragnea legat de Tel Drum

Redactia | 01.10.2018

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis luni că DNA poate redeschide un dosar clasat în care Dragnea a fost anchetat sub suspiciunea de abuz în serviciu cu privire la o serie de contracte atribuite de consiliul județean Teleorman către firma TelDrum, în perioada în care actualul președinte al PSD conducea consiliul județean.

Pe aceeași temă

 

 

Dosarul vizează finanţarea unor contracte din fonduri europene şi din bugetul Consiliului Judeţean. Procurorii spun că au apărut probe noi legate de infracțiunile care au fost cercetate la momentul respectiv, dar care nu au fost confirmate de primul procuror care s-a ocupat de investigarea activității companiei Tel Drum, transmite corespondentul Digi 24. 

 

 Unul dintre contractele verificate atunci apare în dosarul în care Liviu Dragnea este cercetat, din noiembrie anul trecut, pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi fraude cu fonduri europene. Este şi motivul pentru care DNA cere redeschiderea anchetei vechi. Conform legii, pentru aceleaşi fapte nu pot exista două soluţii diferite.

 

 Solicitarea de redeschidere a dosarului a fost făcută de procurorii DNA în vara acestui an și are ca obiect "confirmare redeschidere urmărire penală (art. 335 alin. 4 NCPP)". Dosarul îl vizează pe  președintele PSD Liviu Dragnea, dar şi alte persoane: Mugur Bătăuş, Victor Piperea, Gheorghe Giui, Ion Mirancea, Victoriţa Păscuţu şi Marian Fişcuci, funcționari ai consiliului județean, transmite Agerpres.  

 

Fişcuci a fost trimis în judecată de DNA într-un alt dosar, în decembrie 2017, fiind acuzat de evaziune fiscală. De asemenea,  el este pus sub acuzare şi în dosarul "Tel Drum", în care este cercetat Liviu Dragnea.

 

„Dar ce asta este vreo surpriză? Eu zic să mai caute prin arhivă că or mai fi dosare pe care nici ei nu mai ţin minte să le redeschidă. Nu tot ei mi-au dat neîncepere? Eu nici nu ştiam că sunt anchetat atunci. Am primit doar neînceperea după cinci ani de anchetă”, a spus președintele Camerei Deputaților săptămâna trecută, la Parlament, întrebat ce crede despre cererea DNA. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22