Curtea Supremă a redeschis un dosar în care Oprea este acuzat de instigare și abuz în serviciu

Dora Vulcan | 14.03.2018

Curtea Supremă a decis redeschiderea unei anchete în care fostul ministrul de Interne a fost reclamat în 2016 la Parchetul General de un fost subordonat pentru instigare și abuz în serviciu. Instanța Supremă le-a cerut procurorilor Parchetului General să-l audieze pe Gabriel Oprea.

Pe aceeași temă

 

 

 

Un fost angajat al Ministerului de Interne i-a făcut lui Oprea plângere penală pentru abuz în serviciu, acuzându-l de implicare în emiterea unor rapoarte de către ofiţerii serviciului secret al Ministerului de Interne. Plângerea, depusă în 2016, a fost clasată de Parchetul General la finalul anului trecut. Acum, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis redeschiderea dosarului, transmite Digi 24. 

 

Judecătorii ICCJ au hotărât, printr-o decizie definitivă, să anuleze ordonanța procurorilor de la Parchetul General de la sfârșitul anului trecut, prin care aceștia clasau acuzațiile pe care fostul secretar general adjunct al MAI până la începtul lui 2015, Mihai Șova, i le-a adus lui Oprea.

 

Este vorba despre acuzații de abuz în serviciu sau instigare la abuz în serviciu.

 

 

Judecătorii le cer procurorilor să desfășoare o anchetă definitivă cu privire la aceste acuzații, pentru că motivul anulării acelei hotărâri de clasare a fost completarea urmăririi penale. Instanța cere procurorilor să-i audieze pe Gabriel Oprea și pe ofițerii care au întocmit acele rapoarte secrete.

 

De asemenea, le cer să solicite de la DNA informații legate de o anchetă în care vizat este autorul plângerii penale. Fostul secretar general adjunct al MAI, Mihai Șova, a fost pus sub acuzare la începutul lui 2015 pentru că ar fi sustras documente secrete din Ministerul de Interne.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22