Cutremurul din Nepal: NASA va oferi informatii colectate de sateliti si tehnologie pentru sprijinirea eforturilor umanitare

M. B. | 02.05.2015

Pe aceeași temă

Agenția Spațială Americană (NASA) va sprijini eforturile umanitare din Nepal prin informații colectate de sistemul său de sateliți și prin furnizarea tehnologiei necesare localizării oamenilor prinși sub dărâmături, după cutremurul cu magnitudine de 7,8 de săptămâna trecută, a anunțat vineri NASA, citată de Agerpres.

 

NASA va trimite tehnologia necesară localizării corpurilor umane prinse sub dărâmături, scrie Agerpres, citând DPA. Guvernul nepalez a anunțat sâmbătă cel mai recent bilanț al cutremurului de săptămâna trecută, respectiv 6.621 de morți și 14.023 de răniți.

 

NASA va furniza guvernului nepalez informații adunate de sistemul său de sateliți pentru a ajuta agențiile guvernamentale din Nepal să evalueze pagubele și să realizeze hărți terestre care să stabilească gradul de deformare a suprafeței terestre precum și alte riscuri rezultate în urma puternicului cutremur de pământ care a avut loc în urmă cu o săptămână în această țară.

 

Agenția spațială americană și alte agenții partenere ale acesteia vor ajuta la evaluarea pagubelor produse la nivelul infrastructurii și vor analiza zonele îndepărtate care ar putea reprezenta zone de risc pentru echipele umanitare care intervin și alte zone unde s-ar putea produce alunecări de teren, blocarea cursurilor de apă ale unor râuri, inundații sau avalanșe.

 

Seismul cu magnitudinea de 7,8 care a lovit Nepalul săptămâna trecută este cel mai devastator din ultimii 80 de ani. El a fost urmat de numeroase replici și a declanșat mai multe avalanșe în Munții Everest.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22