CV Tudor: tipind in ploaie

Rodica Palade | 19.10.2009

Pe aceeași temă

18 octombrie 2009: duminica, ceata, ploaie marunta si rece. Niciun ciine afara din casa. Doar protectorul lor, CV Tudor, cu ochelari negri si fular alb, isi croia drum prin zloata, in fata Teatrului Odeon. Care insa era ferecat. Vreo 250 de simpatizanti, cu balonase, inscriptii si chiuituri, plus Marius Marinescu, dupa el. Momentul lansarii tribunului in cursa pentru Cotroceni a fost umbrit, s-ar zice chiar ratat, de refuzul Dorinei Lazar, directoarea teatrului Odeon, de a da curs reprezentatiei politice peremiste, in locul reprezentatie programate pentru acea zi. „Decorurile sunt pe scena. Nu exista niciun contract cu PRM. Sa mearga la Teatrul de Comedie.” - a precizat ferm Dorina Lazar, dupa ce Marius Marinescu spusese cui vrea si cui nu ca  „a primit dispozitie de la Traian Basescu sa ne interzica sa facem lansarea presedintelui CV Tudor.” Dorina Lazar i-a replicat ferm: „Nu am primit dispozitie de la nimeni. Presedintele Basescu nici nu stie de existenta mea.”

Si-asa a ramas in strada tribunul, imprumutind un microfon de la o statie de taxi, pe care a cuplat-o cu un sistem improvizat de sonorizare debil. Luind in cele din urma o pilnie in mina, a tunat: „Traian Basescu simte ca regimul lui terorist se incheie si este disperat.”

Asadar, o ceata zgribulita, condusa de un ins ridicol, intr-un scuar, pe o zi ploioasa – atit a ramas din PRM si al sau justitiar dupa 20 de ani. Atit? Dar daca in zgomotul si furia ultimelor confruntari politice pubela PRM va capata statura, iar liderul cu ochelari negri si fular alb va deveni din nou un refugiu? La acest fenomen o data in plus ar trebui sa reflecteze adinc toti politicienii, de la stinga la dreapta. Caci a lor va fi intreaga responsabilitate, daca spectacolul din fata Teatrului Odeon (izolat deocamdata in, ironie!, Parlamentul European), revine ca varianta plauzibila pentru un electorat debusolat.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22