Dacian Cioloș a vorbit despre cel trei eşecuri ale guvernării sale VIDEO

E.b. | 04.12.2016

Premierul Dacian Dioloş a vorbit la Digi24.ro despre două mari nereuşite ale guvernării: campania de achiziţie a „Cuminţeniei Pământului”; reforma administraţiei publice. Totodată, premierula a a atins şi chestiunea legată de legea salarizării.

Pe aceeași temă

 

 

Şi, într-o oarecare măsură, a treia nereuşită, după cum spune premierul, problema legii salarizării. Evaluarea a fost făcută într-un interviu  acordat Digi.24.

 

Florin Negruțiu: Cuminţenia Pământului: este un eşec sau succes?

 

Dacian Cioloş: Da, am văzut că ceea ce am spus e interpretat că am spus că e un eşec. În primul rând: da, nu am strâns suma de 6 milioane de euro pe care ne-am asumat-o de la început.


Intenţia e în continuare să o achiziționăm, eu cred că e un lucru bun ca statul român să o achziționeze, nu vreau să fac din Brâncuşi un agent electoral pentru nimeni şi îmi pare rău că este speculat acest subiect, de-asta nici nu am comunicat prea mult. E speculat electoral.


Reforma administraţiei pe care am asumat-o de la început - acolo pentru mine a fost clar că o reformă profundă în administrație, cum avem noi nevoie, nu poate fi făcută şi fără asumare politică, a unei majorităţi politice.

 

Când am avut discuţii cu liderii de partide şi de grupuri parlamentare, înainte de instalarea Guvernului, am avut promisiuni că vom avea susţinere pentru o astfel de reformă. La sfârșitul lui mai, când am venit cu acea consultare publică pe reformă, au fost clare semnalele din partea partidelor că, fiind un an electoral, ei nu vor să intre în discuţia asta şi să şi asume Guvernul.

 

 

 

 

Florin Negruțiu: Să vedem următorul lucru care nu v-a ieşit, legea salarizării, dle Cioloş.


Dacian Cioloş: Da, salarizarea în administrația publică e într-un fel legată şi de reforma în administrația publică şi cred că ar trebui mers în paralel cu ele, aşa le-am gândit.


N-aş spune că e un eşec total, pentru că am început totuşi. Am început, şi a început doamna ministru cu acest proiect, a fost lansată în spaţiul public ideea unui proiect de lege al salarizării unitare, însă după câteva săptămâni de analiză a proiectului şi de discuţii cu partenerii sociali a reieşit clar că va fi imposibil să finalizăm un astfel de proiect de lege, realist vorbind, fără să avem o bază de date cu toate salariile.

 

AICI PUTETI VEDEA TOT INTERVIUL

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22