Dacian Cioloș, despre ridicarea MCV: Lucrurile merg în direcția bună

Iulian Popescu | 16.02.2016

Premierul Dacian Ciolos a declarat marti că "lucrurile merg in directia buna" în ceea ce privește eliminarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), el referindu-se și la separarea României de Bulgaria în procesul de evaluare a progreselor în domeniul justiției, potrivit Agerpres.

Pe aceeași temă

 

"Pana acum s-a ezitat sa fie expusa public ideea aceasta de separare dintre Romania si Bulgaria. Se accepta clar ideea ca, da, ultimele rapoarte ale Romaniei sunt rapoarte pozitive.

Nu va ascund ca, dincolo de momentul in care se va lua decizia, modul in care va decurge campania electorala si in care vor decurge alegerile si rezultatul alegerilor parlamentare va fi un test - nu unul formal - de responsabilitate din partea Romaniei, a societatii romanesti (...) si, sigur, a clasei politice", a spus Ciolos intr-o discutie cu jurnalistii la Bruxelles, citat de Agerpres.

 

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a declarat luni, la conferința de presă susținută după încheierea întâlnirii cu premierul Cioloș:

“Şi chiar i-am spus încă o dată dlui prim-ministru că sunt convins că în timpul mandatului Comisiei mele o să punem capăt Mecanismului MCV.

Nu există o legătură strânsă între ceea ce eu aş spune cazul Bulgariei şi cazul României; cele două cazuri sunt separate. România o ia înaintea amicilor noştri bulgari, prietenilor bulgari, evident că mecanismul se va încheia.

Dacă România menţine nivelul de punere în practică actual al aşteptărilor din partea Comisiei Europene şi nu numai Comisiei Europene, şi din partea statelor membre, atunci, acest lucru se va întâmpla.

În tot cazul, fac tot ce îmi stă mie în putinţă, deoarece sunt convins de importanţa progreselor pe care România le realizează pe acest plan şi nu numai pe acest plan, asta, pentru a accelera acest proces. În ceea ce priveşte Comisia, ne declarăm foarte mulţumiţi de modul în care Guvernul român îşi face treaba, Guvernul condus de noul prim ministru, ocazie cu care am să îi şi dau cuvântul”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22