Dacian Cioloș: Fenomenul Godină ar trebui să fie o lecție pentru Poliția Română

Iulian Popescu | 25.02.2016

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, la lansarea cărţii poliţistului Marian Godină, intitulată "Flash-uri din sens opus", că "fenomenul Godină ar trebui să fie și o lecție pentru Poliția Română".

Pe aceeași temă

 

“Vreau să vă spun câteva lucruri. Am ezitat să vin, pentru că e momentul dânsului și nu vreau să rămână cineva cu impresia că premierul vrea să-și asocieze imaginea cu un om de succes și cu un om care e apropiat de societate.

De-asta l-am şi lăsat, nu am vrut să vin lângă dânsul când a făcut declarații, pentru că e momentul dânsului.

Totuși am decis să vin, ca să fie foarte clar şi pentru dânsul, şi pentru alții, că acest gen de comportament civic, autentic, chiar şi într-o instituție însărcinată cu ordinea publică, are toată susținerea Guvernului și are toată susținerea mea.

Cred că în felul acesta societatea românească poate să se însănătoșească. Şi faptul că un om ca şi dumnealui, cu comportamentul pe care îl are, are atâta susținere în societate, arată că tocmai asta așteaptă oamenii - onestitate, profesionalism, autenticitate şi verticalitate în orice activitate, de jos până sus.

Din punctul ăsta de vedere, nu mă surprinde faptul că domnul Godină devine un simbol şi eu îi urez mult succes, şi sper, şi sunt convins, că va ști să ducă pe umeri această așteptare şi această încredere pe care oamenii o au în persoane ca şi dânsul.

Pe de altă parte, sunt convins că fenomenul Marian Godină ar trebui să fie o lecție și pentru Poliția Română, care probabil că la început a fost ezitantă față de reacția pe care ar trebui să o aibă față de acest fenomen şi sper eu să înțeleagă, aşa cum spunea în prezentare dl.Bucurenci, o comunicare autentică, sinceră şi bine făcută e în interesul unei instituții care se vrea şi care este în serviciul public.

Şi vreau să vă spun că oricine în administrația din România, cel puțin cât sunt eu prim-ministru, va avea toată susținerea pentru acest gen de comportament”, a declarat premierul Dacian Cioloș, miercuri, la lansarea cărții lui Godină.

 

Godină a devenit cunoscut în spațiul public în urma dezvăluirilor făcute cu mult umor, pe contul său de Facebook, despre neregulile din cadrul Poliției Brașov.

 

Polițistul Marian Godină a declarat pentru jurnaliști că a observat o schimbare de atitudine a șoferilor pe care îi oprește în trafic, pentru a le aplica sancțiuni, punctând că 'îi arată mai mult respect'.

 

"Să nu uitați că noi suntem, de fapt, voi cu uniformă, tot cetățeni ai acestei țări. Șoferii deja am observat că mă percep altfel, îmi spun la sfârșit după ce le aplic sancțiunea că mă cunosc și că mi-au cumpărat cartea. Îmi arată mai mult respect", a declarat Godină.

 

Întrebat de jurnaliști dacă consideră că a schimbat imaginea Poliției Române, Godină a răspuns afirmativ.

 

"Da, dovadă sutele de meaje pe care le primesc de la oameni", a punctat polițistul, citat de Realitatea TV.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22