Dacian Cioloș: România are nevoie de o lege a salarizării unitare cu adevărat aplicabilă

E.b. | 14.04.2017

Dacian Cioloș susține faptul că România are nevoie de o lege a salarizării unitare ''cu adevărat aplicabilă'', nu făcută ''doar pentru a ameți sau anestezia așteptări legitime''.

Pe aceeași temă

 
 

Să fiu bine înţeles: România are nevoie de o lege a salarizării unitare, una cu adevărat aplicabilă și nu făcută doar pentru a ameți sau anestezia aşteptări legitime. Avem nevoie mai ales de rezolvarea inechităților intra și intersectoriale, scrie Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook.

 

Fără realism și onestitate în modul de abordare a cifrelor, riscăm să vindem doar iluzii. Și riscăm să transferăm creşterea în buzunarul românilor, dar nu creşterea economică (pe care o putem arunca în aer) ci creşterea taxelor și impozitelor pentru a plăti (de data aceasta mai scump decât în anii trecuţi, pentru că o facem premeditat) dorinţa unor politicieni de a-și cumpăra capital politic cu banii românilor și, mai rău, cu banii și munca generațiilor viitoare.

 

Legea aceasta ar trebui să vină la pachet cu o viziune despre cum ameliorăm funcționarea administraţiei publice, a organizării în Sanătate și în Educație, dar și cu cîteva explicaţii și clarificări legate de viziunea majorității actuale privind abordarea salariului minim pe economie care înţeleg că este luat ca referinţă în calculele grilelor salariale.

 

Fără această coerenţă minimă de abordare, riscăm să plătim scump experimentele profund populiste.

 

Vă propun mai jos analiza avizată a lui Dragoș Pîslaru pe acest subiect. Cu argumente, așa cum am lucrat noi anul trecut, încheie Cioloş.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22