Dacian Cioloş: Comisia Europeana, mai stricta cu Romania decat cu alte tari in cazul Schengen

Vlad Toma | 22.01.2016

Dacian Ciolos, premierul României, afirma, intr-un interviu acordat Le Figaro, ca Romania a indeplinit toate criteriile necesare pentru a fi acceptată în Schengen şi că nu mai poate accepta dubla masura a Comisiei Europene.

Pe aceeași temă

 

"Este frustrant sa vezi ca aceasta decizie nu a fost inca luata in conditiile in care am indeplinit toate criteriile. Comisia este poate mai stricta cu noi decat cu celelalte tari europene. Am investit mult in acesti ultimi ani pentru a asigura un control eficient al granitelor, care sunt si granite externe ale Uniunii Europene. (...) In contextul actual, am vrea cel putin o recunoastere a eforturilor facute prin deschiderea frontierelor aeriene", a spus Cioloş, în urma unei vizite oficiale făcute zilele trecute în Franţa, pentru Le Figaro, conform Hotnews.
 

Premierul a subliniat de asemenea progresele făcute de Romania in lupta anti-coruptiei. "Si nu sunt sigur care e tara care pune cele mai multe probleme in materie in prezent. In calitate de prim ministru, nu mai accept ca tara mea sa fie tratata diferit", a subliniat Dacian Ciolos, in interviul acordat marelui ziar francez.
 

Premierul a precizat ca Romania asigura un control eficient al granitelor "si daca toate tarile ar face acelasi lucru, nu am fi avut poate aceasta problema" a crizei migratorii.  "Pentru Italia si Grecia, pot sa inteleg ca e mai dificil sa controlezi granitele maritime. Trebuie totusi facut un efort, inclusiv la nivel european", a continuat seful executivului.

 

Premierul român a reafirmat intenția Bucureștiului de a adera la spațiul de liberă circulație Schengen, chiar și în etape, în timpul vizitei sale la Paris. “România însăşi are una din cele mai mari frontiere externe ale UE în responsabilitate. Am confirmat că intenţionăm în continuare să ne facem treaba din acest punct de vedere şi că sperăm ca această contribuţie pe care România o are la controlul frontierelor să fie recunoscută alături de criteriile care au fost deja îndeplinite de România pentru a adera la spaţiul Schengen, cel puţin într-o primă etapă, cu deschiderea comunicaţiilor aeriene, a aeroporturilor, sigur, confirmând că suntem interesaţi să aderăm la un spaţiu Schengen care să fie solid, consolidat şi credibil şi, din acest punct de vedere, România va susţine orice iniţiativă care merge în această direcţie”, a spus Dacian Cioloș in timpul unei intalniri cu presedintele francez Francois Hollande.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22