Dacian Ciolos: Peste jumatate de miliard de euro trebuie recuperat si readus la buget

E.b. | 20.10.2016

Premierul Dacian Ciolos a transmis, joi, ca Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Imobilizate (ANABI) a devenit operationala si ca statul trebuie sa recupereze prejudicii de peste jumatate de miliard de euro.

Pe aceeași temă

 

"Pentru ca actul de justitie sa fie credibil, e importanta nu doar pedeapsa, dar si recuperarea bunurilor obtinute ilicit", a subliniat seful Executivului, conform ziare.com.

 

Prim-ministrul a deschis cea de-a 6-a conferinta la nivel inalt a Oficiilor Nationale de Recuperare a Creantelor provenite din infractiuni, ocazie cu care a vorbit despre banii care trebuie sa ajunga in visteria statului de la infractori.

 

"E vorba de valori importante: peste jumatate de miliard de euro, bani sau bunuri, care trebuie readuse la bugetul de stat. Si am zis sa dam si o tinta clara: fondurile recuperate de ANABI sa mearga inspre educatie, sanatate si proiecte sociale", a transmis Dacian Ciolos.

 

Premierul a precizat ca actul de justitie e incomplet atata timp cat nu s-au recuperat prejudiciile.

 

"De la acest principiu am pornit cand am luat decizia ca sa operationalizam aceasta agentie nationala a recuperarii bunurilor obtinute ilicit", a punctat Ciolos, care a tinut sa mentioneze ca ministrul de resort, Raluca Pruna, a reusit sa-si indeplineasca promisiunea de a infiinta ANABI luata la inceputul mandatului.

 

"Nu putem tolera necinstea lucrativa ca mod de lucru si stil de viata in Romania", a declarat seful Guvernului.

 

Obiectivul Executivului este ca Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate sa devina operationala pana la sfarsitul acestui an, astfel incat la inceputul anului viitor sa lucreze la capacitate maxima.

 

Anterior, in august, ministrul Justitiei Raluca Pruna a aratat ca ANABI va avea personal detasat de la Fisc, Ministerul Internelor si Consiliul Suprem al Magistraturii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22