Dacian Cioloș, primul pe lista PLUS la europarlamentare. Urmează Pâslaru, Strugariu și Iolu

Redactia | 16.01.2019

Dacian Ciolos a obtinut cele mai multe voturi la consultarea interna a membrilor PLUS pentru desemnarea candidatilor la alegerile europarlamentare.

Pe aceeași temă

La votul intern, care s-a incheiat marti seara, si-au exprimat optiunea 4.809 membri, care reprezinta 66,2% din totalul de 7.262 de membri confirmati ai partidului, 43 dintre cei 152 de candidati trecand de prima etapa a evaluarii din interiorul partidului.

Potrivit informatiilor postate pe site-ul Partidului Libertate, Unitate si Solidaritate (PLUS), dintre cei 43 de candidati care au trecut de prima etapa a evaluarii interne, 22 sunt femei si 21 barbati, primul pe lista, dupa numarul de voturi, fiind Dacian Ciolos. Pe locul doi se afla Dragos Pislaru, urmat de Ramona Victoria Strugariu, Liviu Iolu si Alin Cristian Mituta

Sursa citata precizeaza ca numarul de voturi obtinute de candidati va reprezenta baza de evaluare a criteriului de atractivitate electorala, care va avea o pondere de 30 la suta din scorul final obtinut de fiecare candidat.

In faza urmatoare, o comisie de selectie va evalua criteriul competentei candidatilor, care va reprezenta 40 la suta din scorul final.

Cei 43 de candidati urmeaza sa fie evaluati de Mihaela Miroiu, profesor SNSPA Bucuresti, Liliana Popescu, prorector SNSPA Bucuresti, Elena Calistru, Funky Citizens, Mircea Dumitru, rector Universitatea Bucuresti, si Sorin Ionita, Expert Forum.

Evaluarea candidaturilor va avea loc in perioada 16 - 22 ianuarie, timp in care acestia nu au voie sa contacteze membrii comisiei, doar cei din urma avand acest drept.

In a treia faza, Biroul National al PLUS rezultat in urma Conventiei Nationale, care va avea loc la sfarsitul lunii ianuarie, va evalua al treilea criteriu - diversitatea si meritul organizational, care va reprezenta 30 la suta din scorul final.

In urma aplicarii celor trei criterii mentionate, Biroul National va inainta Consiliului National spre validare lista finala de candidati la alegerile europene din 26 mai 2019.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22