Dacian Cioloș: Schimbarea Guvernului și alegeri anticipate. Suntem într-o criză bugetară, e clar

Laurentiu Gheorghe | 05.02.2019

Liderul Plus, Dacian Cioloş, a declarat la Digi 24 că soluţia este schimbarea Guvernului, alegeri anticipate, relegitimarea unor forţe politice în Parlament și un plan de redresare a economiei.

Pe aceeași temă

„Din punctul meu de vedere, soluţia este schimbarea Guvernului, alegeri anticipate, relegitimarea unor forţe politice în Parlament, care să vină cu un plan de redresare a economiei, ca să nu fie prea târziu. Suntem într-o criză bugetară, e clar. Putem evita criza economică, încă. Dar dacă lucrurile continuă aşa... Soluţii sunt pentru asta", a afirmat Cioloş la Digi24, citat de News.ro.

El a remarcat că, urmare a OUG 114, băncile devin mult mai prudente, vor reduce împrumuturile sau care vor creşte costurile.

"Când creezi impredictibilitate prin modificări frecvente ale codului fiscal şi prin măsuri care descurajează investiţiile, vii apoi şi suprataxezi băncile sau companii de stat. Rezultatul este că nu se mai ivesteşte, băncile nu mai pot da credite, se blochează economia", explică fostul premier.

În opinia sa, "trebuie să trecem de la modelul economic bazat pe consum, la un model economic bazat pe investiţii, ca să putem plăti pensiile şi salariile".

"Cred că nu este cazul să le reducem dacă se iau la timp nişte măsuri prin care să crească investiţiile, să creăm locuri de muncă bine plătite, să oprim „hemoragia” forţei de muncă", a sublibiat Dacian Cioloş.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22