Daea, după comparația nefastă cu holocaustul: n-am jignit, am exprimat durerea fermierilor

Dora Vulcan | 26.07.2018

Ministrul Agriculturii Petre Daea spune, cu privire la comparația nefericită dintre efectele Holocaustului și cele ale pestei porcine, că nu a vrut să jignească pe nimeni, ci doar să descrie ”durerea sufletească a fermierilor”.

Pe aceeași temă

 

 

 Ministrul Petre Daea își cere scuze public pentru cele prezentate în cadrul unei emisiuni televizate, se arată într-un comunicat de presă.

 

”Îmi declar respectul pentru toți membrii comunității evreiești și fac precizarea că am vrut să prezint situația deosebit de grea cu care se confruntă în această perioadă crescătorii de porci din cauza pestei porcine africane. În sufletul meu este foarte multă durere, am vrut doar să descriu momentele îngrozitoare cu care se confruntă atât fermierii noștri, cât și cei care gestionează această criză. Doamne ferește, nu am jignit pe nimeni în viața mea, îmi iubesc semenii, am exprimat doar durerea sufletească și sper să fiu înțeles!”, a spus Daea, citat de Mediafax, după ce a făcut o comparație între victimele Holocaustului și porcii incineraţi din cauza pestei porcine.

 

"Trebuie să sacrificăm, din nefericire, 45.000 de capete la Carniprod și avem o veste proastă, că virusul ar fi și în alt complex-care înseamnă 17.000-18.000 de capete. (...) Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente ca să ușureze boala. Singura metodă este sacrificarea. Porcii aceștia toți se incinerează (...), e o muncă extraordinară, acolo este că la Auschwitz, domnule. Gândiți-va că acolo sunt efective de porci care pleacă de aici, se asomează, trec dincolo în partea cealaltă și se pun pe foc. Alții se izolează. Procedura o fac medicii veterinari, care sunt la limita rezistenței psihice, ca să stai cu 2-3.000 de porci pe zi să îi omori, se află în fața unei situații greu de explicat, dar mai ales greu de ținut ", a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Antena 3.

 

Reprezentanții Opoziției i-au cerut demisia după declarațiile făcute. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22