Dan Barna a fost desemnat oficial candidatul USR pentru alegerile prezidențiale

Laurentiu Gheorghe | 13.07.2019

La Congresul USR de sâmbătă, liderul USR, Dan Barna, a fost desemnat oficial candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale, cu 324 de voturi „pentru” din totalul de 492 de voturi exprimate.

Pe aceeași temă

Cei trei contracandidați au obținut rezultatele: Mihai Goțiu – 134 voturi, Dumitru Stanca – 5 voturi, Dragoș Dinulescu – 3 voturi.

Tot sâmbătă, Consiliul Național al PLUS a hotărât ca prezidențiabilul să fie ales prin vot electronic între 22 și 27 iulie, urmând ca apoi să se negocieze cu USR candidatul comun al Alianței la alegerile prezidențiale.

„Am mai făcut încă un pas în obiectivul Alianţei USR-PLUS de a guverna în 2020. (…) USR m-a votat să reprezint acest partid şi vom vedea care este rezultatul şi propunerile din Alianţă pentru poziţia de candidat la preşedinţia României. Este un rezultat care cumva confirmă eforturile făcute de doi ani, de când conduc acest partid, de a ne dezvolta, de a creşte, de a fi ceea ce România nevoie – un partid proaspăt, care să aducă societatea activă şi modernă în spectrul politic, pentru a putea să mergem mai departe spre Europa”, a declarat Dan Barna. Potrivit liderului USR, „cu certitudine Alianţa USR-PLUS va avea un candidat unic la preşedinţia României”.

„Chiar cred că România are nevoie de ADN-ul USR la Cotroceni. În următoarele două săptămâni vom avea probabil o decizie privind candidatul comun al Alianței USR-PLUS la alegerile prezidențiale. Cu certitudine, Alianța USR-PLUS va avea candidat propriu la prezidențiale", a declarat Dan Barna. Liderii USR și PLUS, Dan Barna și Dacian Ciolos, au explicat că va fi un tandem al Alianței USR-PLUS. Dacă Dan Barna va fi prezidențiabilul, atunci Dacian Cioloș va fi propunerea de premier sau viceversa. Uniunea Salvaţi România a mai făcut, sâmbătă, un pas în cadrul obiectivului Alianţei USR-PLUS de a guverna în 2020, a declarat preşedintele Uniunii, Dan Barna, după ce a fost desemnat de Congres drept candidat la prezidenţialele din toamna acestui an.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22