Dan Barna: Alegerile locale în două tururi, un subiect blocat la nivelul coaliţiei

Laurentiu Gheorghe | 28.06.2021

Dan Barna a declarat luni, după ședința Biroului Național al partidului, că la alegerile parțiale de duminică, reprezentanții USR PLUS nu au câștigat din cauza scrutinului într-un singur tur.

Pe aceeași temă

„E aceeaşi problemă pe care am avut-o şi la alegerile locale generale. Faptul că nu există acest lucru de bun simţ, democratic, alegerea primarilor în două tururi, are ca efect rezultatul pe care l-am obţinut ieri, respectiv în foarte multe dintre locurile unde au fost alegeri am fost pe poziţia a doua. Dacă am fi avut, aşa cum e firesc şi democratic, alegeri în două tururi, lucrurile ar fi stat cu siguranţă altfel. Şi de acea e un demers pe care o să continuăm să îl susţinem şi sper ca această coaliţie să îşi respecte angajamentul din programul de guvernare şi din campania electorală, pe care şi noi şi PNL l-am avut, ca România să aibă ocazia să îşi aleagă următorii primari prin alegeri în două tururi”, a arătat Barna, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului, preluată de Agerpres.

El a adăugat că în şedinţa de miercuri a Biroului Naţional vor fi analizate rezultatele alegerilor locale parţiale. În ce priveşte modificările legislative în vederea alegerii primarilor în două tururi, Barna şi-a exprimat speranţa că acestea vor fi iniţiate în toamnă.

„Este un subiect care este blocat la nivelul coaliţiei. Sper ca după această toamnă electorală, să spun aşa, din interiorul celor două partide mai mari din coaliţie să putem iniţia această legislaţie şi să obţinem şi voturile necesare”, a spus liderul USR PLUS.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22