Dan Barna: Amendamentul toxic al UDMR care mută SIIJ la Parchetul General este de neacceptat

Redactia | 12.07.2021

Vicepremierul Dan Barna a declarat luni, înaintea ședinței de coaliție, că amendamentul UDMR prin care vrea să mute SIIJ la Parchetul General este unul „toxic” și „de neacceptat”.

Pe aceeași temă

Vicepremierul Dan Barna a declarat luni, înaintea ședinței de coaliție, că amendamentul UDMR prin care vrea să mute SIIJ la Parchetul General este unul „toxic” și „de neacceptat”:

„Acest amendament toxic prin care mută SIIJ la Parchetul General este de neacceptat. Atâta timp cât nu găsim o soluție, o sesiune specială în Parlament este prematură”, a declarat Dan Barna.

Copreședintele USRPLUS a mai adăugat că se află în fața unei negocieri foarte complicate în cadrul coaliției: „Suntem în fața unei negocieri foarte complicate. Obiectivul este de a găsi o soluție de deblocare a SIIJ, vom vedea dacă vom ajunge la un consens”, a mai declarat Barna.

Reacția vicepremierului vine la scurt timp după ce Florin Cîțu a declarat că soluția trebuie găsită în Parlament:

„Aceste lucruri trebuie discutate și soluția trebuie găsită în Parlamentul României. Guvernul României a adoptat un proiect de lege prin care a desființat SIIJ. Ministerul Justiției trebuie să susțină Parlamentul și coaliția să găsească o soluție pentru a trece peste acest moment”, a declarat Florin Cîțu luni.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a criticat duminică poziția UDMR în ceea ce privește desființarea Secției Speciale, spunând că „n-am desfiinţat-o pentru că o parte dintre cei care sunt acum în coaliţie erau, la acel moment al înfiinţării, de partea cealaltă, alături de PSD, adică UDMR”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22