Dan Barna, către deputații AUR: Dormiți bine noaptea de când le-ați zis medicilor că sunt asasini?

Redactia | 31.03.2021

Vicepremierul Dan Barna s-a adresat, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, reprezentanților AUR, pe care i-a întrebat când „și-au pierdut sufletul” dacă au ajuns să îi considere pe medici asasini.

Pe aceeași temă

Discursul lui Dan Barna pe subiectul unei declarații „ privind unele manifestări cu caracter antisemit din România şi tentativele de reabilitare a criminalilor de război”, care este dezbătută de Camera Deputaților, s-a îndreptat spre reprezentanții AUR, după ce a amintit de derapajele recente de limbaj ale deputatului Dan Tănase.

„Alt fapt e că nu mai departe de acum câteva zile, în această instituție, în Parlamentul Românie, un deputat folosea, perfect conștient și ridicol de mândru, cuvinte extrase direct din dicționarul de buzunar al extremistului practicant. Da, la domnule Tănasă mă refer, ca să nu fie niciun fel de dubiu”, a spus Dan Barna, declanșînd rumoare în sală.

Barna a adresat apoi o serie de întrebări retorice.

„Și pentru că am ajuns aici, vreau să vă întreb, domnilor colegi de la AUR: dormiți bine noaptea când le-ați zis medicilor că sunt asasini? Sunteți mulțumiți că oamenii care vă salvează prietenii și rudele și copiii trebuie să facă față și potopului de injurii și blesteme pe care l-ați încurajat și lansat împotriva lor? Vă simțiți împliniți? Aveți sentimentul că după aceste patru luni de mandat ați făcut ceva care contează în această țară ? Asta vreți să faceți și în următorii patru ani? Liste cu dușmani imaginari? Ce ținte mai aveți? Vom avea liste negre ca în anii 40?”, a spus Dan Barna.

Liderul USR a mai afirmat că poate accepta că sunt oameni „care își mai pierd cumpătul într-un contex” și că, într-adevăr, sunt mulți români „care suferă și care sunt în situații dificile”.

„Dar, domnilor și doamnelor colegi de la AUR, și vă întreb cumva uman, când v-ați pierdut și sufletul? Ce demon vă stăpânește dacă ați ajuns să credeți și să vedeți criminali în salvatori, dictatură în mască și conspirație în vaccin? Cum ați ajuns aici? Și cum vă putem salva? Dacă aveți nevoie de ajutor, suntem dispuși să vi-l oferim”, a spus Barna.

Vicepremierul a susținut că extremismul nu va fi tolerat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22