Dan Barna despre ideea votului în weekend: PSD își încheie mandatul așa cum l-a început, în rușine

Laurentiu Gheorghe | 01.10.2019

Președintele USR, Dan Barna, denunță „tertipurile jalnice” la care apelează PSD pentru a bloca votul pe moțiunea de cenzură, orchestrate de către Florin Iordache, inițiatorul OUG 13.

Pe aceeași temă

„PSD își încheie mandatul așa cum l-a început, în rușine. Era Dragnea începea cu un abuz – OUG 13, o ordonanță de atac împotriva justiției adoptată noaptea, pe ascuns, de primul guvern PSD. Și îl încheie cu un abuz împotriva regulilor, recurgând la manevre în stil Iordache. Florin Iordache era de altfel pe la butoane și în ianuarie 2017 așa cum e și azi”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Barna susține că speranța PSD că nu toți parlamentarii vor veni la vot dacă acesta va fi programat într-o zi de la sfârșitul săptămânii va fi infirmată.

„Pentru USR nu e o problemă, vom fi toți acolo (…) PSD se zbate să scape de inevitabil, căderea Guvernului Dăncilă, recurgând la tertipuri jalnice. Dar nu vor scăpa, de data asta! Viorica Dăncilă, nu veți scăpa de demitere!”, a conchis liderul USR.

Conducerea Parlamentului va decide, miercuri dimineață, calendarul dezbaterii moțiunii de cenzură, după ce Birourile permanente au fost convocate marți seara, însă nu a fost cvorum. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că, dacă este urgență, ar putea fi fixat votul la moțiune în weekend.

În legătură cu faptul că opoziția susține că moțiunea de cenzură trebuie dezbătută într-o zi lucrătoare, Marcel Ciolacu a declarat: „Am foarte mulți prieteni și foarte multe cunoștințe, chiar oameni din județul Buzău care muncesc și sâmbăta și duminica (…) Zilele sunt constituționale, nu lucrătoare sau nelucrătoare”.

În afară de opoziție, de la ședința Birourilor permanente au lipsit de la PSD Robert Cazanciuc, vicepreședinte al Senatului, și Ion Ganea, secretar al Senatului.

Opoziția a depus luni, la Parlament, la ora 18:00, moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, document semnat de 237 de senatori și deputați. Pentru ca moțiunea să treacă sunt necesare voturile favorabile a 233 de parlamentari.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22