Dan Barna despre Viorica Dăncilă: Guvernarea de tip șmecherie continuă cu ordonanțe de urgență

Laurentiu Gheorghe | 26.06.2019

Liderul USR, Dan Barna, a criticat-o dur în Parlament pe Viorica Dăncilă pentru că în ședința de guvern de marți a băgat 10 OUG, toate pe lista suplimentară în mod total netransparent.

Pe aceeași temă

În principal Dan Barna critică adoptarea Codului Administrativ prin OUG când nu era vorba de nicio urgență doar din dorința de a câștiga bunăvoința baronilor locali, legiferându-le fiecăruia județul ca pe o feudă proprie.

„Atunci când un guvern nu mai reprezintă România şi nu mai guvernează pentru cetăţeni, ci pentru el însuşi, vedem lucrul acesta prin folosirea ordonanţelor de urgenţă. Guvernarea de tip şmecherie continuă, pentru că s-au aprobat zece ordonanţe de urgenţă şi dovada cea mai clară este că ele au fost introduse pe ordinea de zi suplimentară. Atunci când nu mai îndrăzneşti, în calitatea ta de Guvern, să anunţi ceea ce urmează să adopţi şi foloseşti şmecheria aceasta a ordinii de zi suplimentare pentru a introduce zece ordonanţe de urgenţă arată într-adevăr că acest guvern nu mai guvernează pentru cetăţenii României”, a declarat liderul USR.

Barna a precizat că cea mai relevantă dintre ele, prin efectele major negative pe care le va avea asupra României, este evident adoptarea Codului administrativ prin OUG.

„Nu există niciun motiv de urgenţă pentru acest subiect, care a fost de altfel declarat neconstituţional de CCR, subiect care era în procedură parlamentară, s-a luat act de decizia Curţii. (...) Codul administrativ baronizează semnificativ România. Din acest moment, fiecare judeţ, fiecare autoritate locală devine o mică feudă la dispoziţia aproape discreţionară a preşedintelui de CJ sau a primarului şi, în plus, i se pun la dispoziţie şi resursele care să fie prăduite, prin modalitatea de dispunere asupra patrimoniului care era nu întâmplător limitată la două treimi din votul consilierilor”, a subliniat Dan Barna.

El a declarat că USR va solicita Avocatului Poporului să conteste la CCR această OUG, fiind singurul intrument pe care îl are la dispoziție.

Guvernul a adoptat, marţi, Codul administrativ prin ordonanţă de urgenţă, precum şi alte nouă ordonanţe de urgenţă, toate introduse pe ordinea de zi suplimentară, care nu a fost anunţată public.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22