Dan Barna: Guvernarea Orban va fi o guvernare slabă. Nu vreau să fiu păpușă în Guvern

Laurentiu Gheorghe | 18.10.2019

Liderul USR, Dan Barna a declarat vineri seară la TVR că nu poate valida o guvernare care nu are pârghiile necesare pentru a-și impune programul, și că decizia de a nu se implica e grea, dar responsabilă.

Pe aceeași temă

„Decizia de a nu intra la guvernare e grea, dar responsabilă. Am luat-o împreună cu colegii mei. Ar însemna să asumăm și să validăm o guvernare care nu are pârghiile necesare, ar fi o guvernare de vitrină”, a explicat Dan Barna vineri seară la TVR.

Liderul USR a reiterat opțiunea partidului pentru alegeri anticipate, deoarece Guvernul Orban nu va avea o majoritate stabilă pentru a-și impune programul. El a adăugat că voturile USR nu sunt precum „punguța cu doi bani”, iar negocierile cu PNL pentru învestirea noului Guvern continuă.

„Din punctul nostru de vedere guvernarea Orban va fi o guvernare slabă, pentru că majoritatea parlamentară nu poate să îl ajute. Este o guvernare slabă, de aceea am spus că soluția sunt anticipatele. (...) Din punctul nostru de vedere este mai bine să continuăm cu un guvern interimar trei luni, să facem anticipate și să închidem. Președintele Iohannis a optat pentru varianta aceasta. Este decizia domniei sale”, a mai spus Dan Barna.

„Astăzi am discutat care sunt obiectivele, cumva condițiile noastre, ale USR, pentru a susține învestitura Guvernului în Parlament, respectiv alegerea primarilor în două tururi, fără penali în funcții publice, inițiativă care se află la Camera Deputaților. E un moment optim ca această inițiativă să treacă de Parlament. Mai era recursul compensatoriu, unde pare că este un acord în Parlament și discuția pe comisari să aibă loc în Parlament. Domnul Orban a fost foarte deschis în această abordare”, a subliniat Barna.

Referitor la articolul publicat de Rise Project despre utilizarea fondurilor europene, dan Barna a spus că nu are ce să-și reproșeze:

„Constatăm următoarea succesiune: cei de la Rise Project mi-au spus că e pornită la pont de la Ministerul Fondurilor Europene, aflat în subordinea PSD, de unde au primit dosarul cheltuielilor mele. Au început o anchetă jurnalistică, perfect legitim și normal. Au căutat două luni, au vorbit cu oamenii, perfect legitim. A apărut un articol, e decizia și dreptul jurnalistului. După care exact acest material se regăsește la DLAF, o altă instituție din subordinea doamnei Dăncilă. De aceea eu am cerut să trimită la DNA, o instituție care nu e subordonată politic. Consider că nu a fost o informare corectă. Eu doar constat că a plecat de la o instituție a PSD, Ministerul Fondurilor Europene, și s-a întors la alta, DLAF”, a declarat Barna.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22