Dan Barna îl susține pe Vlad Voiculescu: Nu există un conflict cu Florin Cîțu

Laurentiu Gheorghe | 11.03.2021

Vicepremierul Dan Barna a declarat joi că ministrul Sănătății este în relații bune cu premierul Florin Cîțu și nu se pune problema unei remanieri a ministrului susținut de USR PLUS.

Pe aceeași temă

„Nu există niciun conflict între premierul Florin Cîţu şi Vlad Voiculescu. Chiar în această dimineaţă am avut o întâlnire cu Vlad şi cu premierul, discutând lucrurile fireşti, lucrurile de agenda zilei. Deci, ideea că ar fi un conflict şi lucrurile ar fi foarte tensionate nu e reală. Vlad Voiculescu are toată susţinerea mea şi a USR PLUS, nu se pune problema de nicio remaniere, lucrurile sunt foarte clare. Transparenţa este o valoare pe care USR PLUS a adus-o în acest Guvern şi vom continua să rămânem foarte fermi pe această direcţie, iar campania de vaccinare trebuie să-şi atingă – de fapt este una dintre condiţiile importante pentru lunile următoare – obiectivele pe care ni le-am propus, să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinare, apoi la 7, astfel încât, uşor-uşor, să intrăm într-o logică de societate deschisă şi sănătoasă”, a afirmat Barna, întrebat în legătură cu existenţa unui conflict între premier şi ministrul Sănătăţii pe tema publicării datelor privind vaccinarea.

Despre eventuale situaţii în care oamenii să fie vaccinaţi fără să fie programaţi, Dan Barna a spus: „În Hotărârea de Guvern s-a prevăzut foarte clar că şi spitalele militare şi unităţile militare, care au în administrare astfel de spitale, pot organiza centre de vaccinare unde se prevede foarte clar că personalul din sistemul MApN şi familiile lor, care îndeplinesc criteriile, adică să fie de categoria a II-a, se pot vaccina în centrele respective”.

El a mai spus că există puncte de vedere în procesul de coordonare a procesului de vaccinare, dar lucrurile funcţionează.

„Există puncte de vedere, tocmai că este un management comun al acestui proces, au existat puncte de vedere, şi este normal să se întâmple lucrul acesta, dar prin dialog se ia întotdeauna decizia. Când e necesar, discutăm şi în Guvern, adică lucrurile funcţionează şi dovada cea mai bună este că vedem în fiecare zi că numărul de persoane vaccinate creşte şi asta e cel mai important lucru pentru România”, a precizat Barna, întrebat dacă există divergenţe între ministrul Sănătăţii şi coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22