Dan Barna: Iohannis e un om ok, dar face parte din vechea clasă politică

Dora Vulcan | 08.08.2019

Preeședintele USR Dan Barna și candidat al USR-PLUS la prezidențiale a criticat miercuri seară viteza de reacție a președintelui Iohannis la cazul Caracal și spune că Iohannis face parte din vechea gardă.

Pe aceeași temă

Președintele USR i-a reproșat șefului statului viteza de reacție scăzută a președintelui Iohannis în convocarea CSAT, deși acesta a fost convocat în aceeași zi în care a fost făcut public cazul Caracal. De asemenea, Barna spune despre Iohannis că ”este un om bun, în regulă” dar îi reproșează că „face parte din vechea clasă politică care a adus România aici”.

”Probabil că aveam o viteză mai mare de reacție, o convocare mai rapidă a CSAT. Președintele Iohannis este un om bun, în regulă, dar face parte din vechea clasă politică care a adus România aici (…) Vreau să cred că dacă eu aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat. Nu a fost un incident nefericit, a fost efectul unei degradări continue de ani de zile a ceea ce înseamnă funcţionarea instituţiilor statului, adică asigurarea siguranţei cetăţeanului (…) Ar trebui să înțelegem că ignoranța și neglijența generează efecte și ucid”, a spus Barna miercuri seară la TVR.

Cât privește ședința foto pe care președintele a acceptat să o facă cu fotograful Simion Buia jr, fost jurnalist la România liberă, convertit la fotografie și stabilit în Germania, care a realizat și publicat pe pagina sa de facebook o ședință foto a președintelui Iohannis, cu fiica sa, fan al președintelui, Barna spune că responsabilitatea este a echipei de campanie a președintelui care dovedește că este slabă profesional.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22