Dan Barna: Nu a fost o discuție despre demisii. Coaliția merge mai departe, Vlad rămâne ministru

Redactia | 12.04.2021

Vicepremierul Dan Barna, lider al Alianței USR PLUS, a declarat luni, după ședința coaliției, că aceasta „merge mai departe” și că nu s-a pus problema demisie lui Vlad Voiculescu.

Pe aceeași temă

Dan Barna a afirmat că scopul coaliției este îndeplinirea programului de guvernare și că poziția lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății nu este pusă în pericol.

„Continuăm în această structură, pentru că este foarte important ca acest guvern să-și îndeplinească programul de guvernare”, a spus Dan Barna după ședința coaliției.

El a precizat că nu s-a pus problema revocării ministrului Sănătății.

„Coaliția merge mai departe (…. ) Vlad continuă la Ministerul Sănătății, nu a fost niciun moment, în discuție, la nivelul coaliției, ideea ca Vlad să fie demis sau să se retragă ”. a spus Dan Barna.

Barna a spus că, la ședința coaliției, s-a discutat despre cum poate fi o „coordonare mai bună a comunicării” la nivel guvernamental, astfel încât „mesajele să fie mai clare”.

Despre ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor, Dan Barna a spus că „nu a fost cea mai inspirată modalitate” de evacuare, dar că decizia de a transforma spitalul în unitate COVID a fost „tehnic corectă”.

Întrebat dacă premierul Florin Cîțu a explicat, în ședința coaliției, cine ar trebui să facă un pas în spate și să se retragă, Dan Barna a insistat că nu s-a discutat „despre demisii”.

„Nu am discutat despre declarațiile punctuale ale unuia sau celuilalt”, a spus Barna, adăugând că nu a existat nicio „ameninșare” din partea premierului că va demite vreun ministru.

„Suntem într-o relație mult mai bună de colaborare, ca să fie nevoie de amenințări. Un dialog deschis, un dialog asumat, bărbătesc, pot să spun”. a caracterizat Barna ședința coaliției.

„Există o susţinere la nivelul actualului ministru Vlad Voiculescu, care se va reflecta, bineînţeles, şi în perioada următoare. Vlad continuă la Ministerul Sănătăţii, nu a fost niciun moment în discuţie în coaliţie ideea ca Vlad să fie demis sau să se retragă. Obiectivul general al coaliţiei şi al nostru, al fiecăruia dintre noi, este ca acele obiective pe care le avem în programul de guvernare să devină realitate”, a spus Barna.


PSD, a doua moțiune împotriva lui Voiculescu

Partidul Social Democrat a depus, luni, a doua moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății Vlad Voiculescu.

În document, PSD îi reproșează ministrului evoluțiile „dramatice” ale pandemiei, lipsa măsurilor de sănătate publică, evacuarea Spitaului Foișor sau încălcarea regulilor de combatere a pandemiei impuse populației.

„Am discutat astăzi în Biroul Politic Național despre situația absolut revoltătoare de la Spitalul Foișor. Am decis ca astăzi să depunem o nouă moțiune simplă împotriva ministrului sănătății. Ținând cont de gravitatea situației, cerem Biroului Permanent al Camerei Deputaților ca în această săptămână să fie dat votul pe această moțiune simplă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Orban își cheamă colegii la ordine

Președintele PNL, Ludovic Orban, a făcut un apel luni, în ședința Biroului Executiv (BEX) al partidului, către liderii liberali ”să fie mai rezervați” în comentariile referitoare la ministrul Sănătății.

Orban a spus că răspunderea politică pentru menținerea acestuia în funcție aparține în exclusivitate USR PLUS, au declarat pentru G4Media.ro surse participante la discuții.

”Vă propun să nu discutăm despre ce s-a întâmplat la spitalul Foișor. Evaluarea miniștrilor se face de către premier. Cazul foișor arată că Voiculescu nu are experiență. Noi am transformat mai multe spitale în spitale covid, dar nu am pățit așa ceva. Îi rog pe colegi să se abțină de la comentarii. Să fie mai rezervați”, a spus Ludovic Orban în debutul ședinței BEX.

”Răspunderea politică pentru menținerea lui Voiculescu în funcție aparține în exclusivitate USR PLUS”, a mai adăugat liderul PNL.

Replica lui Orban a venit după ce vicepreședintele PNL Ben Oni Ardelean a cerut ca premierul Florin Cîțu să facă o evaluare a lui Vlad Voiculescu și să decidă demiterea lui de la Ministerul Sănătății.

”Avem o astfel de situație și la Timișoara. Îl rog pe Bode să ia măsuri legate de prefectul Timișoarei. Acest prefect nu își merită poziția”, a mai spus Ardelean.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22