Dan Barna: PSD anchetează fraudele la alegerile pe care le-a organizat dar le contestă rezultatul

Laurentiu Gheorghe | 25.06.2019

Ideea înființării unei comisii PSD care să ancheteze posibilele fraude la alegerile europarlamentare, scrutin organizat de PSD, este cel puțin absurdă, susține liderul USR, Dan Barna.

Pe aceeași temă

Președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat luni înființarea unei comisii parlamentare care să ancheteze posibile fraude la alegerile europarlamentare la care social-democrații au obținut cele mai slab rezultat din istorie.

Ideea este ridicolă, a spus Dan Barna, la Digi24, în condițiile în care guvernul a organizat alegerile, dar poate avea și o miză serioasă: numărarea electronică a voturilor.

"Mai ridicol decat sa spui ca «stiti, alegerile pe care noi le-am organizat cu ordinele noastre, cu manutele noastre, stiti, alegerile acelea, vrem sa facem o comisie sa vedem daca nu cumva ne-am autofurat caciula». Pare un banc din zona marfii Bula-Pacala. Pare de-a dreptul ireal. PSDistii, fiind obisnuiti ani de zile sa faca matrapazlacuri in alegeri, acum au inceput sau se gandesc sa conteste propriile lor alegeri. Este la limita ilarului", a afirmat Dan Barna luni seara, la Digi 24.

Acesta a adaugat ca ancheta comisiei parlamentare de ancheta ar putea duce spre sistemul electronic si spre Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS).

Presedintele USR a adaugat ca "dincolo de faptul ca e caraghios, ridicol si subiect de glume, ar putea sa existe, si aici vorbeam cu colegii mei in Parlament astazi (luni - n.red.), ancheta va duce spre sistemul electronic, posibil spre STS de exemplu. Cred ca PSD a inteles ca in momentul in care se foloseste vot electronic si numarare electronica si lucrurile sunt foarte clare, cu chei de veriificare, cu tot ceea ce inseamna lucrul acesta e mult mai greu sa te intelegi cu doi primari de ai tai, dintr-un colt de judet, care sa iti puna in loc de un 78, un 378 sau sa iti mai completeze putin cifrele.

Pentru ca totul este electronic se scaneaza niste carti de identitate, lucrurile sunt mult mai trasabile si mai verificabile. Atunci, din aceasta perspectiva, este singurul loc unde as putea sa gasesc o intentie sau un scop. Dincolo de asta, pare de-a dreptul absurd ca cei care au organizat alegerile sa-si reconteste si sa insinueze ca au fost nereguli in propria lor organizare", a conchis Barna.

Referitor la subiectul alegeri, senatorul PSD Serban Nicolae a declarat, lunea trecuta, la Antena 3, ca STS "nu mai are ce cauta in procesul electoral", precizand ca ar trebui sa se revina la formula declaratiei pe proprie raspundere atunci cand votezi pe liste suplimentare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22