Dan Barna s-a răzgândit: USR PLUS acceptă guvernarea dacă nu se ajunge la anticipate

Redactia | 06.02.2020

Liderul USR Dan Barna spune că alianța USR PLUS este dispusă să intre la guvernare dacă nu se ajunge la anticipate și spune că are și un nume de premier: Dacian Cioloș.

Pe aceeași temă

Liderul USR a anunțat miercuri seară, după declarațiile făcute de președintele Iohannis că alianța USR PLUS este pregătită să participe, cu miniștri, la o guvernare al cărei prim obiectiv să fie adoptatea unei ordonanțe de urgență care să instituie revenirea la alegerile de primari în două tururi în cazul în care majoritatea PSD din parlament va face imposibilă organizarea anticipatelor.

„USR susține dizolvarea acestui parlament și organizarea de alegeri anticipate.

Actualul Parlament, dominat de o majoritate toxică, și-a dovedit limitele. România nu poate merge înainte cu el.

Am luat act de afirmațiile Președintelui României din această seară privind o posibilă nouă formulă guvernamentală în cazul în care nu se găsește majoritatea pentru anticipate. Mâine, la consultările de la Cotroceni, delegația USR îi va comunica șefului statului faptul că Alianța USR-PLUS este pregătită să participe, cu miniștri, la o guvernare al cărei prim obiectiv să fie adoptarea unei ordonanțe de urgență care să instituie revenirea la alegerile de primari în două tururi.

Acest scenariu este valabil doar în situația în care majoritatea de sorginte pesedistă din parlament va face imposibilă organizarea anticipatelor.

Reamintesc că alianța USR PLUS are o propunere de premier în persoana lui Dacian Cioloș. Avem, de asemenea, oameni competenți pentru posturile de miniștri dintr-un viitor guvern”, scrie Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22