Dan Barna: Trebuie urgent o guvernare solidă și competentă. Avem nevoie de alegeri

Laurentiu Gheorghe | 13.09.2019

Liderul USR, Dan Barna, spune că în timp ce discutăm pe cine a mai cumpărat Dăncilă la târgul de parlamentari, ne împuținăm ca societate și că avem nevoie urgent de o guvernare solidă și competentă.

Pe aceeași temă

„Singura soluţie democratică pentru ieşirea din actuala criză politică sunt alegerile anticipate. Preşedintele Iohannis a dat trei şanse PSD să conducă România şi de trei ori PSD a eşuat. Acum guvernarea este blocată pentru că PSD se agaţă de guvernare, iar preşedintele nu are ce să le facă”, consideră Dan Barna.

Liderul USR mai subliniază că anul trecut am mai pierdut 230 000 de oameni care au plecat din ţară, că jumătate dintre tineri vor să plece şi că „ne împuţinăm ca societate şi avem obligaţia să vorbim despre această problemă şi despre soluţii, acum. Iar noi discutăm pe cine a mai cumpărat Dăncilă din târgul de parlamentari. Suntem într-o criză şi avem nevoie urgent de o guvernare solidă şi competentă. Avem nevoie de alegeri”, conchide Dan Barna.

Congresul USR

USR are programat cel de al cincilea Congres al USR se va desfășura sâmbătă și duminică la Timișoara care va valida alegerea președintelui USR și va vota noua conducere a partidului. De asemenea, vor fi alesi membrii noului Birou National, organul de conducere care va stabili directia partidului pentru urmatorii 4 ani, precum si membrii Comisiilor Nationale de Arbitraj si Cenzori. Din postura de candidat la alegerile prezidențiale, Dan Barna va participa la un miting electoral.

Congresul se va desfășura la Iulius Congress Hall după ce Timișoara a fost declarată câștigătoare la finalul unei competiții interne între județe. „Numarand aproape 60 de filiale, in urma alegerilor europarlamentare, USR a devenit prima forta politica din judetul Timis", se mai precizeaza intr-un comunicat citat de Timis Online.

De asemenea, vor fi alesi membrii noului Birou National, organul de conducere care va stabili directia partidului pentru urmatorii 4 ani, precum si membrii Comisiilor Nationale de Arbitraj si Cenzori.

La eveniment vor participa circa 800 de delegati, candidati si observatori, acesta fiind cel mai mare congres al USR de pana acum.

Lucrarile congresului vor fi deschise de Dominic Fritz, candidatul USR la Primaria Timisoara, sambata, de la ora 10:00.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22