Dan Barna: USR nu va vota niciun guvern. România are nevoie de alegeri anticipate

Laurentiu Gheorghe | 05.02.2020

La scurt timp după demiterea guvernului Orban prin moțiune de cenzură, liderul USR a declarat că dorește alegeri anticipate și că va discuta cu PNL pentru candidați comuni la alegerile locale.

Pe aceeași temă

„Este o zi tristă pentru democrația din România pentru că românii nu își vor putea alege primarii în două tururi, majoritatea primarilor vor rămâne probabil în funcții. (...) Poziția noastră este de a nu vota niciun guvern pentru că România are nevoie de anticipate. Nu ne mai putem permite joaca de-a guvernarea care nu poate să guverneze”, a declarat Dan Barna.

El a mai spus referitor la speculațiile potrivit cărora ar exista un blat între PNL și PSD, că așteaptă de la liberali ca săptămânile viitoare să fie deschiși la a desemna candidații comuni în alegerile locale, astfel încât să avem dovada că nu asistăm la un USL 2.

Barna a amintit că președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va desemna un premier susținut de PSD.

Guvernul Orban a fost demis miercuri, la 3 luni și 1 zi de la învestire, după ce moțiunea de cenzură a PSD a trecut, cu 261 de voturi. Pentru a trece moțiunea erau necesare 233 de voturi. Adoptarea moțiunii de cenzură este un prim pas pentru anticipate.

Uniunea Salvati Romania (USR) a apreciat, dupa ce motiunea de cenzura a fost adoptata de catre Parlament, ca alegerea primarilor in doua tururi a fost sacrificata pentru declansarea alegerilor anticipate.
„Votul de astazi de la motiunea de cenzura arata ca a fost intemeiata temerea noastra ca alegerea primarilor in doua tururi este sacrificata pentru declansarea alegerilor anticipate. Ar fi existat cu siguranta variante mai bune, daca s-ar fi dorit. Iar problema putea fi rezolvata demult, inca din noiembrie 2019. Dar partidele apartinand vechii clase politice au ales, din pacate, in numele romanilor.
Si tot vechea clasa politica a decis, ignorand binele romanilor si punand mai presus bunastarea baronilor locali, ca presedintii de consilii judetene sa nu fie alesi in doua tururi”
, a scris USR pe pagina sa de Facebook.
„Guvernul Orban a adoptat, marti, intr-o sedinta maraton, 25 de OUG-uri, dar nu si una care sa intareasca democratia locala. Prin urmare, avem toate sansele ca presedintii de CJ-uri sa fie alesi dupa formula PSD, adoptata de Guvernul Dancila”, a mai postat USR intr-o postare pe Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22