Dan Barna: USR sesizează Comisia Europeană după eliminarea judecătorului Danileț din sistem

Redactia | 14.12.2021

Vicepreşedintele USR Dan Barna a anunţat că va sesiza Comisia Europeană în legătură cu decizia absurdă a Consiliului Superior al Magistraturii de a-l elimina din sistem pe judecătorul Cristi Danileț.

Pe aceeași temă

De asemenea, spune Barna, deputatul Iulian Bulai va ridica această problemă la întrunirea Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

„Stiu că după acest an de crize şi dezamăgiri politice majore mulţi dintre cei care am fost în stradă la Colectiv şi la Ordonanţa 13 simţim o mare frustrare şi dezamăgire şi lehamite. Ceea ce i s-a întâmplat însă ieri judecătorului Cristi Danileţ ne aruncă înapoi direct “liniştea” regimului Iliescu-Năstase, direct în (ne)justiţia lui Rodica Stănoiu. Să ne dăm bătuţi, să tăcem dezamăgiţi, să abandonăm comod ar însemna că toţi anii aceştia din urmă, cu toate speranţele lor au fost degeaba. Ar însemna să ridicăm din umeri şi să ne înclinăm în faţa abuzului grosolan al unui sistem care are din nou sentimentul că si-a tras ţara la cheie. NU, eu nu voi accepta asta, NU, USR nu va accepta asta”, a scris Barna.

Fostul lider USR anunţă: ”Vom sesiza, şi colegul Stelian Ion lucrează deja la text, Comisia Europeană în legătură cu decizia absurdă a Consiliului Superior al Magistraturii de a-l elimina din sistem pe judecătorul Cristi Danileţ. La rândul său, deputatul Iulian Bulai va ridica această problemă la întrunirea Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei la care participă astăzi”.

Potrivit lui Barna, ”ceea ce se întâmplă zilele acestea în justiţie este un atac grav şi un avertisment, pe care l-am mai trăit, la adresa magistraţilor independenţi”.

”E o nouă etapă a unui război care din păcate nu dă semne că se apropie de final. Din contră chiar, Coaliţia de guvernare şi preşedintele României trebuie să se delimiteze ferm de aceste atacuri înainte de a pune România pe lista statelor în care statul de drept nu mai funcţionează. O astfel de evoluţie nu numai că afectează imaginea ţării dar riscă, într-un final, să ducă şi la grave pierderi financiare. PSD, PNL şi UDMR trebuie să înţeleagă că au de învins o pandemie, au de administrat economia, au de găsit soluţii la nenumărate probleme. Nimeni nu a ieşit până acum câştigător dintr-un război pentru îngenuncherea justiţiei şi nu Polonia este exemplul de urmat”, scrie Dan Barna.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, luni, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Dănileţ pentru ”manifestări pe reţelele de socializare”. Judecătorul a precizat că sancţiunea i-a fost aplicată pentru filmuleţe publicate pe TikTok şi că va face recurs.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22